Internacional 28/06/2014

Arriba als EUA el suposat líder de l'atac contra el consolat dels EUA a Bengasi

Ahmed Abu Jatala pertany al grup terrorista islàmic Ansar al Sharia i afronta la pena de mort per les morts registrades en l'acció del setembre del 2012

1 min

Ahmed Abu Jatala, el presumpte líder de l'atac contra el consolat nord-americà a Bengasi (Líbia) el setembre del 2012, ha arribat aquest dissabte a Washington per ser jutjat per uns càrrecs que podrien suposar-li la pena de mort.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Després de deu dies de viatge en un vaixell de la Marina, Jatala ha arribat a la capital nord-americana enmig de fortes mesures de seguretat i ha estat traslladat a un tribunal del districte de Columbia, on s'enfrontarà a un procés judicial per l'atac, en què van morir quatre nord-americans.

El sospitós, suposat líder regional del grup terrorista islàmic Ansar al-Sharia, va ser capturat fa a mitjans de juny mes a Bengasi, en una operació conjunta de les forces especials nord-americanes i l'FBI i ha estat interrogat a bord del vaixell nord-americà.

La pena capital

El presumpte atacant va ser acusat l'any passat pel Departament de Justícia de tres càrrecs, entre ells el d'assassinat durant un atac a instal·lacions federals dels EUA, un delicte pel qual se li podria aplicar la pena capital.

En l'atac de l'11 de setembre de 2012 al consolat de Bengasi van morir diversos libis, l'ambaixador nord-americà a Líbia, Chris Stevens, l'encarregat de seguretat del Departament d'Estat Siguin Smith; i dos empleats de la CIA, Tyrone Woods i Glen Doherty.

En una entrevista amb EFE l'agost passat des de Bengasi, Jatala va assegurar que les acusacions nord-americanes en contra "són falses i no hi ha ni rastre de veritat".

stats