Internacional 14/11/2016

Assange és interrogat a Londres pel delicte sexual que se li imputa

La representant de la fiscalia sueca, Ingrid Isgren, l'interroga a l'ambaixada d'Equador a Londres per la violació d'una jove

Efe
1 min
Un policia a les afores de l'ambaixada d'Equador a Londres

LondresEl fundador de WikiLeaks, Julian Assange, és interrogat a l'ambaixada de l'Equador a Londres, on ja ha arribat la representant de la fiscalia sueca, Ingrid Isgren, en relació amb un suposat delicte sexual a Suècia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El fiscal equatorià Wilson Toainga és l'encarregat de prendre declaració a l'exhacker i activista australià, de 45 anys, en base a un qüestionari que ha estat redactat pel Ministeri de Justícia de Suècia. La cap adjunta de la instrucció sumarial de la Fiscalia de Vasteras (Suècia), Ingrid Isgren, i la inspectora de la policia sueca Cecilia Redell són presents en unes diligències que es desenvolupen en espanyol, amb l'assistència de traductors especialitzats.

Assange, que rebutja les acusacions, porta més de quatre anys en aquest edifici, on es va refugiar al final d'un llarg procés judicial al Regne Unit que va fallar a favor del seu lliurament a Suècia. L'agost passat van prescriure tres dels quatre càrrecs sexuals pels quals Estocolm reclamava l'activista -dos d'assetjament sexual i un de coerció il·legal-, després de cinc anys des que suposadament es van produir.

L'acusació més greu, que l'involucra en una violació "en grau menor" d'una jove mentre dormia, continua vigent fins el 2020. El periodista rebutja ser lliurat al país escandinau per por a que Suècia l'extradeixi als Estats Units, on podria afrontar un judici militar pels milers de cables diplomàtics sobre la seguretat del Govern nord-americà revelats per WikiLeaks. L'interrogatori a l'ambaixada s'havia de celebrar el 17 d'octubre, però va ser posposat a petició del propi Assange, al·legant "raons de garanties de protecció i defensa de la seva persona".

stats