Internacional 28/07/2017

Corea del Nord llança un altre míssil intercontinental

El projectil hauria arribat a les aigües del mar del Japó

Ara
2 min
Interceptor de míssils desplegat al Japó per combatre les amenaces de Corea del Nord

BarcelonaEl règim nord-coreà ha llançat aquest divendres un míssil balístic -d'abast intercontinental, segons els Estats Units- que hauria caigut al mar del Japó després de recórrer uns mil quilòmetres.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tant els Estats Units com el Japó haurien detectat el llançament. El portaveu del Pentàgon, Jeff Davis, ha explicat a través d'un comunicat que "el departament de Defensa considera que el míssil és intercontinental, però que no hauria suposat una amenaça per a l'Amèrica del Nord". El govern japonès, per la seva banda, ha dit que el projectil hauria volat durant 45 minuts abans de caure en aigües de la zona econòmica exclusiva del Japó sense provocar danys.

Corea del Sud, que també ha registrat l'acció del veí nord-coreà, ha convocat una reunió d'emergència. Tot i així, des dels Estats Units el portaveu del Pentàgon ha assegurat que "el govern nord-americà segueix preparat per defensar-se i defensar els seus aliats de qualsevol atac o provocació". El portaveu de l'executiu japonès, Yoshihide Suga, ha assegurat que el govern "continua recollint i analitzant les dades disponibles" i considera que el test suposa "una clara i inacceptable violació de les resolucions de les Nacions Unides".

Alarma internacional

Les Nacions Unides han respost al llançament demanant a les parts implicades en el conflicte coreà que s'esforcin per reduir les tensions. "Instem les parts a reprendre el camí del diàleg sincer", ha afirmat el portaveu de l'ONU, Farhan Haq. L'alta representant de la política exterior europea, Federica Mogherini, ha exigit a Corea del Nord que eviti més accions "provocadores".

Aquest ja és el segon míssil d'abast intercontinental que el règim de Kim Jong-un llança aquest juliol, segons ha especificat Davis, "amb capacitat per arribar a territori nord-americà". L'anterior va ser el dia 4 i va caure també en aigües de la zona econòmica exclusiva de l'arxipèlag japonès.

stats