Atac a Copenhaguen

"Diversos" morts i ferits en un tiroteig en un centre comercial a Copenhaguen

La policia ha detingut un home de 22 anys d'"origen danès"

2 min
Tiroteig a un centre comercial a Copenhaguen

Barcelona"Diverses" persones han mort aquest diumenge en un tiroteig en un centre comercial als afores de Copenhaguen, segons ha informat l'inspector en cap de la policia de la capital danesa, Søren Thomassen, en una roda de premsa, en què també ha indicat que hi ha "diversos ferits". La policia ha detingut un sospitós, un home de 22 anys d'"origen danès", segons Thomassen, que ha afegit que s'està treballant per determinar si ha actuat sol, tot i que ha indicat que no hi ha indicis que hi hagués altres atacants al lloc dels fets.

L'atac ha tingut lloc cap a dos quarts de sis de la tarda al centre comercial Field's, als afores de la ciutat, molt a prop del pavelló Royal Arena, on aquest vespre hi havia programat un concert de l'artista britànic Harry Styles. L'actuació, que havia de començar a les vuit del vespre, s'ha acabat cancel·lant una hora i mitja més tard per "raons de seguretat", seguint les ordres de la policia. Inicialment, però, s'havia informat que només s'endarreriria, i per això al pavelló ja hi havia més de 12.000 persones, que s'han hagut d'evacuar, escortades per la policia, cap a l'estació de metro, oberta només per als assistents al concert.

Imatges distribuïdes a través dels mitjans locals i les xarxes socials mostraven una gran presència policial a la zona i moltes ambulàncies. Durant la roda de premsa del cap de la policia, al voltant de nou del vespre, seguien sonant insistentment sirenes dels serveis d'emergències. La policia està duent a terme una operació de recerca a gran escala a tota la regió de Selàndia per assegurar-se que no hi ha cap més atacant.

Thomassen ha afirmat que "encara hi ha molta incertesa" sobre l'atac i que se n'estan investigant els motius, i ha dit que no es pot descartar que sigui un "acte de terrorisme". De moment no hi ha xifres oficials del nombre de morts i de ferits, i només s'ha confirmat que hi ha almenys tres persones ingressades al Rigshospitalet, el principal centre hospitalari de la capital danesa.

Investigació

La policia ha tingut coneixement de quatre vídeos a YouTube, que ara formen part de la investigació, segons ha informat la policia de Copenhaguen al diari danès Jyllands-Posten. En un dels vídeos es veu un jove amb un rifle i una pistola amb el text següent: "La quetiapina no funciona", referint-se a un medicament dissenyat per tractar malalties mentals com l'esquizofrènia i el trastorn bipolar. Els vídeos es van penjar a YouTube l'1 de juliol i ara ja s'han eliminat. "Tenim constància dels vídeos i també formen part de la nostra investigació", ha dit Lars Karlsen, inspector adjunt de la policia de la capital danesa, que no ha confirmat ni desmentit que el jove dels vídeos sigui idèntic al sospitós detingut.

Un testimoni, Mahdi Al-Wazni, ha explicat a mitjans danesos que ha vist l'atacant a pocs metres de distància i ha assegurat que portava una escopeta. "Duia roba de caçador; uns pantalons curts i una armilla negra. Portava una gorra del revés", ha explicat. "Ha començat a disparar i trencar vidres. Crec que ha disparat cinc o sis vegades, però jo no l'he vist tocar ningú", ha afegit Al-Wazni.

stats