Internacional Europa 11/06/2023

Tres civils moren en un atac rus contra els evacuats per la inundació de Kherson

Kíiv anuncia que ha alliberat tres localitats de Donetsk en la seva contraofensiva

ARA
2 min
Vista aèria d'una zona inundada després de la ruptura de la presa de Nova Kakhovka a Kherson, Ucraïna.

BarcelonaTres civils han mort i deu persones més han resultat ferides a Kherson en un atac rus contra una barca que evacuava afectats per les inundacions resultants de la destrucció de la presa, segons informen les autoritats ucraïneses. Detallen que un home de 74 anys ha protegit amb el seu cos una dona del foc rus i ha rebut trets a l'esquena. Entre els deu ferits hi ha dos policies ucraïnesos.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Paral·lelament, Kíiv ha anunciat petits avenços en la contraofensiva que ha engegat aquesta setmana: s'haurien alliberat les localitats de Neskutxne, Blagodatne i Makarivka, a la regió oriental de Donetsk, ocupades per Rússia a l'inici de la invasió. Els sistemes de defensa aèria russos han abatut un míssil ucraïnès prop de la ciutat portuària de Berdiansk, controlada per Rússia, al mar d'Azov, segons ha informat l'agència de notícies TASS. Ucraïna també ha llançat nous atacs a la regió de Zaporíjia. El ministeri de Defensa rus, a més, ha acusat Ucraïna d'haver intentat atacar un vaixell militar de la flota russa al mar Negre, que supervisava els gasoductes Trukstream i Blue Stream.

Aquest diumenge Rússia i Ucraïna també han intercanviat un centenar de presoners de guerra de cada bàndol, tot i que el Kremlin continua dient taxativament que no hi ha condicions per obrir negociacions ni cap conversa amb Ucraïna. "En aquests moments pràcticament no hi ha cap condició prèvia per a un acord. A més, no hi ha cap fonament, ni tan sols fràgil, per a cap mena de diàleg”, ha dit el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, a la televisió estatal Rossíjia.

El ministre de Defensa de Rússia ha entregat medalles als soldats que haurien destruït quatre tancs Leopard de fabricació alemanya i cinc vehicles de combat Bradley fabricats als Estats Units en la contraofensiva ucraïnesa. Serguei Xoigú els ha condecorat davant les càmeres amb l'Estrella d'Or de l'Heroi de Rússia, el màxim honor militar del país.

stats