Ucraïna aconsegueix trencar les defenses russes en una incursió a Zaporíjia

Rússia hauria repel·lit les tropes ucraïneses i la batalla es concentraria ara a Orikhiv

ARA
2 min
Un soldat ucraïnès ferit en un hospital militar a la regió de Zaporijia.

BarcelonaEls combats s'han intensificat aquestes últimes hores al front sud de la guerra d'Ucraïna, a la regió de Zaporíjia, on l'exèrcit ucraïnès ha protagonitzat una incursió en les línies de defensa russes. La batalla es concentra al sud de la localitat d'Orikhiv, segons han confirmat al New York Times fonts del Pentàgon, però no hi ha hagut cap canvi significatiu en les posicions. Segons l'Institute for the Study of War (ISW), amb seu a Washington, les tropes ucraïneses haurien aconseguit penetrar en les línies russes, però n'han estat repel·lides. El president rus, Vladímir Putin, ha admès la intensificació dels combats en declaracions a la televisió estatal: “L'enemic no ha tingut èxit en cap dels sectors del front. S'han repel·lit tots els intents de contraofensiva”.

La contraofensiva ucraïnesa

Konotop

Txerníhiv

Sumi

Kíiv

Romní

Khàrkiv

Txerkassi

Krementxuk

Dnipró

Detsk

Zaporíjia

Vuhledar

Níkopol

Transnístria

Volnovakha

Orikhiv

Mariúpol

Melitópol

Berdiansk

mar d’Azov

Territori ocupat per

Rússia abans del

24/2/2022

Crimea

Presència de

tropes russes

Territori recuperat

per Ucraïna

mar Negre

Territori ocupat per Rússia abans del 24/2/2022

Presència de tropes russes

Territori recuperat per Ucraïna

Khàrkiv

Krementxuk

Dnipró

Zaporíjia

Orikhiv

Mariúpol

Melitópol

mar d’Azov

Crimea

mar Negre

Sebastòpol

Territori ocupat

per Rússia abans

del 24/2/2022

Presència de tropes russes

Territori recuperat per Ucraïna

Khàrkiv

Orikhiv

Mariúpol

Melitópol

mar d’Azov

Crimea

mar Negre

Sebastòpol

L'objectiu: trencar el corredor rus

L'objectiu dels ucraïnesos és trencar les línies de defensa russes per avançar en direcció sud cap a la localitat de Melitòpol, sota ocupació russa, per guanyar terreny en direcció al mar d'Azov i trencar el corredor marítim que connecta els territoris envaïts per l'exèrcit rus amb la península de Crimea. Són posicions estratègiques en la logística de les tropes russes.

"Les imatges geolocalitzades indiquen que les forces ucraïneses probablement van avançar durant l'atac almenys 2,5 quilòmetres a l'est de Robotine abans que les forces russes les empenyessin una mica enrere, tot i que no fins a les posicions inicials", assegura l'ISW.

Com sempre, Kíiv no dona detalls de les seves operacions militars, però el president Volodímir Zelenski va deixar anar dimecres en el seu discurs nocturn: "Els nostres nois al front han obtingut molt bons resultats".

Tot això passa en un escenari estratègic, sobre el meandre del riu Dnièper, a uns 50 quilòmetres de la central nuclear de Zaporíjia, sota ocupació russa des dels primers dies de la invasió.

stats