Internacional 05/08/2014

Boicot a Garnier per regalar sabons a soldades israelianes

L'organització Stand With Us, que dóna suport a Israel, ha publicat a Facebook una foto polèmica en què les dones soldats apareixen rodejades de productes de la marca

Ara
1 min

BarcelonaStand With Us, que es defineix com una organització sense ànim de lucre que dóna suport a Israel, va penjar a Facebook una foto polèmica dijous passat. A la imatge apareixen cinc dones soldat de les Forces de Defensa Israelianes posant amb productes Garnier en un aparent campament militar. La imatge ha provocat una mobilització de les xarxes socials, i molts usuaris han proposat un boicot a la marca, que pertany al grup L'Oréal. La polèmica també ha enfortit el boicot ja existent als productes que provenen d'Israel.

L'objectiu de Stand With Us, tal com ha publicat el 'Huffington Post', és "combatre l'extremisme i l'antisemitisme". El missatge que es va publicar juntament amb la imatge diu: "És un honor entregar aquests paquets de productes femenins a les nostres estimades dones lluitadores de les Forces de Defensa Israeliana! Avui s'entreguen lots d'higiene personal amb milers de productes per a les nostres dones que protegeixen Israel. Fins i tot han rebut sabons facials i minerals perquè puguin tenir cura d'elles mateixes, fins i tot mentre defensen el país".

Aquesta publicació de Facebook ha estat compartida 19.056 vegades, ha acumulat 2.667 comentaris i s'ha estès per la web. Ha provocat reaccions de suport a les forces del país però també moltes altres de contràries, acompanyades de l'etiqueta #boicotIsrael o #BoicotGarnier. S'hi poden trobar comentaris com "És molt important estar guapa mentre mates nens a Israel" o "Un genocidi no es pot maquillar per molt que vulguin". Aquesta publicació viral ha enfortit el boicot a d'altres productes de marques com Carrefour, Mercadona, H&M o Nike, que, suposadament, tenen proveïdors a Israel.

stats