Internacional 12/07/2013

L'aeroport de Heathrow, tancat una hora per l'incendi d'un avió

L'aparell, un Boeing Dreamliner, anava buit en el moment del foc

Agències
1 min

LondresL'aeroport de Heathrow, el primer d'Europa en volum de trànsit, ha estat tancat una hora aquest divendres a la tarda després de l'incendi declarat en una aeronau d'Ethiopian Airlines. L'aparell sinistrat, un Boeing Dreamliner 787, es trobava buit en una zona d'aparcament en el moment de declarar-se l'incendi per causes que es desconeixen. Amb tot, la direcció de l'aeroport ha decidit tancar-lo. La ràpida reobertura ha evitat una afectació molt important en el trànsit aeri d'arreu d'Europa, incloses les arribades i sortides des de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tot i que el foc no ha estat important, el tancament del primer aeroport europeu ha afectat com un castell de cartes la navegació aèria al continent. Al marge de les connexions directes des de Barcelona, el desviament de l'aparell a altres destinacions acaba provocant retards, fins i tot en línies que no passen per Londres.

Es dóna la circumstància que l'aparell sinistrat, un Boeing 787 Dreamliner, és un model que ha resultat especialment problemàtic. Tot i ser la nina dels ulls de Boieng, que ha invertit milions de dòlars en el seu desenvolupament, tots els Dreamliners van deixar de volar al desembre per problemes a les bateries, rectificats posteriorment.

stats