Internacional 16/11/2014

Els terroristes de l'Estat Islàmic anuncien la decapitació d'un nord-americà, Peter Kassig

Kassig és un exsoldat que estava treballant en una organització humanitària a Síria i que apareixia en el vídeo de la decapitació Alan Henning com la següent víctima

Europa Press
1 min
Peter Kassig, suposadament decapitat per l'Estat Islàmic / AFP

El CaireL'Estat Islàmic ha publicat aquest diumenge un vídeo en el qual informa de la decapitació del nord-americà Peter Kassig, un cooperant que havia estat anteriorment militar i que va ser segrestat a Síria a l'octubre de 2013.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'enregistrament, penjat en Internet a primera hora d'aquest diumenge, no mostra la decapitació en directe, però apareix un home emmascarat al costat d'un cap decapitat cobert de sang al costat dels seus peus.

L'home, que parla anglès amb accent britànic, afirma: "Aquest és Peter Edward Kassig, un ciutadà nord-americà". L'executor seria, com en els anteriors casos, un milicià de l'Estat Islàmic a qui s'ha identificat com 'Jihadi John'.

D'acord amb el periodista Zaid Benjamin, el vídeo indica per primera vegada on s'ha produït l'execució, a Dabiq, una localitat a la província d'Alep, en el nord de Síria.

En el vídeo apareixen també diversos jihadistes més, entre ells un alemany convertit a l'islam, que procedeixen a decapitar prop d'una desena de soldats sirians, segons ha indicat Benjamin a través del seu compte en Twitter.

Kassig, de 26 anys i natural d'Indiana, es va convertir a l'islam durant el seu captiveri, i va passar a dir-se Abdul-Rahman. Els seus pares han fet en les últimes setmanes crides a l'Estat Islàmic perquè no complís amb la seva amenaça d'executar al seu fill, qui va aparèixer en el vídeo de la decapitació el passat 3 d'octubre del cooperant britànic Alan Henning.

El nord-americà va servir a l'Iraq en 2007 durant la seva estada a l'exèrcit i posteriorment va fundar la seva pròpia ONG, Resposta i Assistència Especial d'Emergència (SERA), amb la qual treballava per donar ajuda als sirians víctimes de la guerra civil.

stats