Internacional 25/01/2018

Les jugadores d'hoquei gel nord-coreanes ja són al Sud

Pyongyang insta tots els coreans a treballar per la reunificació

Reuters
1 min
Les jugadores d'hoquei gel nord-coreanes després de creuar la frontera.

SeülL'equip d'hoquei gel femení de Corea del Nord ha travessat aquest dijous la frontera amb el Sud per integrar-se als entrenaments dels jocs olímpics d'hivern que comencen d'aquí dues setmanes. El gest de distensió entre tots dos països, que desfilaran junts a la cerimònia inaugural, coincideix amb una crida del règim de Pyongyang a la reunificació de la península.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La delegació està formada per 12 jugadores, que competiran en un equip unificat amb les seves companyes sud-coreanes, i equip d'alts funcionaris. Les jugadores, vestides amb uniformes amb el color i el nom de la República Popular Democràtica de Corea, no han fet declaracions a la premsa i s'han reunit amb l'entrenadora Sarah Murray.

Els jocs arrenquen el 9 de febrer i s'han convertit en una oportunitat per al joc diplomàtic, en plena ofensiva del president nord-americà Donald Trump contra el règim de Kim Jong-un. Aquesta matinada Pyongyang ha dit en un comunicat que cal fer un salt cap a la reunificació i que tots els coreans han de "promoure el contacte, els viatges i la cooperació" entre el sud i el nord.

Tècnicament, tots dos països continuen en guerra des que el conflicte del 1950-1953 es va acabar amb una treva i no amb un acord de pau. La tensió s'ha disparat els últims anys amb les proves per desenvolupar míssils nuclears al nord capaços d'atacar els Estats Units.

stats