Estats Units
Internacional 09/02/2022

L'estat de Nova York elimina les mascaretes a l'interior

Altres estats demòcrates volen eliminar també les mascaretes a les escoles

ARA
2 min
Punt de proves de covid-19 a Times Square, a Nova York.

BarcelonaLa governadora de Nova York, Kathy Hochul, ha anunciat aquest dimecres el final de l'obligatorietat per a les mascaretes en els espais públics interiors, i s'uneix així a diversos estats nord-americans que han anat aixecant normes com aquestes a mesura que l'última onada de covid-19, impulsada per l'òmicron, es comença a apaivagar. La governadora demòcrata deixa caducar el mandat de la mascareta als interiors, que ha estat impugnat als tribunals, en lloc de renovar-lo.

L'administració de Hochul, però, prorroga l'obligació de dur mascareta a les escoles públiques de Nova York, una norma que hauria de caducar en dues setmanes. Hochul ja va advertir que el mandat general de la mascareta era temporal quan el va imposar el 31 de desembre, en un moment en què la variant òmicron, altament contagiosa, amenaçava amb tensar els sistemes sanitaris.

Les autoritats d'altres estats nord-americans liderats pels demòcrates, com Nova Jersey, Califòrnia, Connecticut, Delaware i Oregon, han anunciat aquest dilluns que en les setmanes vinents tenen la intenció d'aixecar els mandats que imposaven les mascaretes a les escoles i altres entorns públics. En tots aquests casos, les autoritats van citar l'onada d'infeccions, hospitalitzacions i morts per covid-19 alimentada per l'òmicron que va començar a arrasar els Estats Units a finals de l'any 2021.

Amb tot, la directora dels Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC) dels Estats Units, Rochelle Walensky, ha dit aquest dimecres a Reuters que, amb el nombre de casos encara alt a tot el país, encara "no és el moment" d'abandonar l'obligatorietat de mascaretes a les escoles i altres llocs públics.

Un jutge de l'estat de Nova York va anul·lar el mandat de mascareta de la governadora Hochul el mes passat, argumentant que quedava fora de la seva autoritat. Però l'endemà mateix un jutge del tribunal d'apel·lacions va suspendre aquesta decisió.

stats