Internacional 26/08/2017

L'Estat Islàmic reivindica l'atac amb ganivet de Brussel·les

Un home va ferir dos militars al centre de la capital belga divendres a la nit, però va ser abatut de seguida per membres de l'exèrcit

Efe
1 min
La policia reacciona ràpidament a l'atac amb ganivet contra dos soldats a Brussel·les

Brusel·lesL'Estat Islàmic, a través de la seva agència de notícies Amaq, ha reivindicat aquest dissabte l'atac d'ahir a la nit a Brussel·les contra dos militars al centre de la ciutat. "L'autor de l'operació amb ganivet a Brussel·les és un soldat de l'Estat Islàmic i va dur a terme l'operació en resposta a la crida per atacar els estats de la coalició", explicava el comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'atacant portava una arma de foc falsa i dos exemplars de l'Alcorà, segons ha informat aquest dissabte la fiscalia belga en un comunicat. Les autoritats ja havien qualificat el fet, que està sent investigat, de "temptativa d'assassinat terrorista". La policia ha registrat durant aquesta matinada la casa de l'atacant, que després dels trets va ser traslladat a un hospital de la vora, on va morir poc després. Segons la fiscalia belga, es tracta d'un somali de 30 anys que va arribar a Bèlgica el 2004 i havia obtingut la nacionalitat del país el 2015. L'home no tenia antecedents per terrorisme, encara que sí per diverses agressions.

La policia va desplegar un ampli perímetre de seguretat al voltant del lloc dels fets i va informar que la situació està "sota control". Des dels atemptats del 22 de març del 2016 a Brussel·les, parelles i grups de militars armats passegen per tota la ciutat per repel·lir atacs, sobretot a prop d'atraccions turístiques i de les institucions comunitàries que tenen seu a la capital belga.

stats