Internacional 18/03/2013

L'autor de la matança de Newtown havia planejat durant anys l'atac i buscava superar rècords

La policia ha trobat fulls de càlcul amb tot tipus de detalls d'assassinats en massa. Els investigadors creuen que Lanza volia ser el primer de la llista de les massacres

Efe
2 min
Un agent policial ha explicat al diari Daily News part de la investigació de la massacre de Newtown

Nova YorkL'autor de la matança de l'escola infantil de Newtown (Connecticut), Adam Lanza, havia planejat durant anys el seu atac amb el probable objectiu de superar el nombre de víctimes d'altres massacres, segons ha informat aquest dilluns el diari nord-americà 'Daily News'.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La policia va trobar a l'habitació del jove un full de càlcul de 2,1 metres de llarg i 1,2 d'ample, elaborat amb una impressora especial, amb tot tipus de detalls d'assassinats en massa o d'intents d'assassinat comesos amb anterioritat.

Aquest full contenia 500 noms, xifres de víctimes i detalls sobre les armes utilitzades en els crims. Es tracta d'una investigació tan exhaustiva que, segons els agents, hauria requerit anys fer-la.

"Era l'obra d'un jugador de videojocs i (les autoritats) creuen que el seu objectiu era posar el seu nom el primer de la llista", ha explicat una font policial al diari.

Es creu que Lanza havia escollit una escola primària perquè era on es podria trobar menys resistència i aconseguir un major nombre de morts fàcilment.

L'autor de la massacre, responsable de la mort de 20 nens, 6 adults i de la seva mare el passat 14 de desembre, es va suïcidar just abans que la policia arribés a l'escola Sandy Hook, i els investigadors pensen que això també està relacionat amb els videojocs: en el codi d'un jugador "si un altre et mata, et treu punts. Per això s'hauria matat", ha afegit la font.

Lanza, de qui es creu que patia una variant de l'autisme, tenia els vidres de les seves finestres coberts de plàstic per aïllar-se del món exterior, de manera que ni un raig de llum entrés a la seva habitació.

stats