Internacional 26/11/2017

L'erupció del volcà de Bali eleva l'alerta aèria i cancel·la desenes de vols

La columna de cendres del volcà Agung ja s'enlaire més de 6.000 metres

Ara
2 min
L'erupció del volcà de Bali tanca eleva l'alerta aèria i cancel·la desenes de vols

BarcelonaL'erupció d'aquest dissabte del volcà Agung a Indonèsia ha elevat l'alerta aèria i ha fet que aquest diumenge s'hagin cancel·leat desenes de vols d'entrada i sortida del país, en una de les principals destinacions turístiques del món.

La columna de fum del volcà s'elevava aquest diumenge a més de 6.000 metres d'altura i les cendres cobrien carreteres, cotxes i edificis a la zona de més a la vora de la muntanya, que és al nord-est de l'illa de Bali. Durant la nit han aparegut a més algunes fotografies en què també es veu lava.

"L'Agung ha entrat en erupció i de moment encara només deixa anar cendra, però hem de seguir atentament l'evolució i ser cautes davant la possibilitat d'una erupció explosiva", ha dit Gede Suantika, de l'agència geològica i de vulcanologia del país.

El núvol de cendra ha obligat aquest diumenge a cancel·lar fins a 32 vols d'Air Asia amb origen o destinació als aeroports de Bali i de Lombok, i a reprogramar altres vols, que se sumen als 20 de cancel·lats aquest dissabte a la nit, la majoria procedents d'Austràlia. Això ha deixat més de 2.000 persones varades a l'aeroport de Bali a l'espera de poder sortir del país.

Tots els vols de la companyia Gruda també han quedat suspesos. En canvi, Malaysia Airlines ha emès un comunicat per explicar que segueix operant amb normalitat a Bali, igual que algunes altres companyies australianes. De fet, ni l'aeroport de Bali ni el de Lombok han estat de moment tancats.

Les autoritats indonèsies han elevat aquest diumenge el nivell d'alerta de l'aviació a vermell, el màxim, davant de l'increment de l'activitat volcànica. L'Agència Meteorològica d'Indonèsia preveu que els vents portin la cendra en direcció sud-sud-est, és a dir, cap al mar o l'illa de Lombok, que és a uns 50 quilòmetres a l'est de Bali.

L'agència de gestió de desastres del país manté el nivell d'alerta d'erupció en 3 (el màxim és 4) i ha informat de la pluja de cendra en almenys set poblacions de l'illa de Bali. La zona de seguretat s'ha establert entre 6 i 7,5 quilòmetres al voltant del cràter.

stats