Internacional 16/01/2018

Macron adverteix que no permetrà que es construeixi una "altra jungla a Calais"

El president francès visita la localitat del nord-oest del país que va acollir milers d'immigrants

Agències
1 min
Macron saluda a l'alcaldessa de Calais, a la seva arribada a la localitat.

ParísEl president francès, Emmanuel Macron, ha visitat aquest dimarts la localitat de Calais, situada al nord-oest de França, i ha assegurat que no permetrà que es torni a construir "una altra jungla a Calais". 'Jungla' era el nom que rebia el campament d'immigrants que existia a Calais i que va arribar a acollir més de 8.000 persones en condicions especialment precàries. El campament va ser desallotjat a la força el febrer del 2016.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"En cap cas deixarem que es torni a construir una jungla a Calais", han estat les paraules exactes de Macron, que s'ha reunit amb l'alcaldessa d'aquest municipi, Natacha Bouchard. Macron també ha criticat les "incoherències" de la política europea d'asil, sobretot el sistema de Dublín, que estableix que les peticions d'asil s'han de tramitar al primer país europeu al qual arriba el refugiat. "Calais no és una porta d'entrada al Regne Unit", ha insistit també Macron.

Macron ha estat a l'Ajuntament de Calais, però també ha visitat un centre d'acollida d'estrangers prop d'aquesta localitat. El campament improvisat d'immigrants que existia a la localitat es va convertir en el més gran d'Europa. Allà es concentraven els estrangers que intentaven arribar al Regne Unit. Calais es troba a només 35 quilòmetres de la costa britànica, de la qual es troba separda pel canal de la Mànega.

stats