Internacional 25/09/2013

Manuel Valls reitera que els gitanos de Romania i Bulgària no tenen lloc a França

El ministre de l'Interior francès ha aixecat polèmica amb les seves declaracions dins del govern i del Partit Socialista a sis mesos de les eleccions municipals

Agències
2 min

BarcelonaEl ministre de l'Interior Francès, Manuel Valls, es manté en la mateixa posició sobre l'entrada de gitanos de l'Europa de l'Est a França. Valls ha reafirmat les seves polèmiques declaracions, que han aixecat una gran polèmica a França i, fins i tot, dins del govern i del Partit Socialista, la qual pertany.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"La majoria [de gitanos] han de ser portats a la frontera […] El nostre paper no és acollir aquestes poblacions", ha assegurat Valls a la televisió 'BFMTV' aquest dilluns.

Aquestes declaracions arriben només un dia després que el mateix titular d'Interior assegurés que els gitanos "han de tornar a Romania i a Bulgària", on han de fer "esforços per integrar-se".

La polèmica sobre les declaracions de Valls arriben a només sis mesos de les eleccions municipals a França. Segons les enquestes, el partit d'ultradreta Front Nacional podria obtenir el seus millors resultats amb un discurs a favor de més seguretat i en contra dels estrangers.

Replicat des de dins del mateix govern

El titular d'Interior ha rebut crítiques dins del seu propi gabinet. El ministre d'Indústria, Arnaud Montebourg, ha respost a Valls en considerar "excessives" les seves declaracions, i ha demanat que les corregeixi.

Valls, però, ha respost al seu company de gabinet dient que "no hi ha res per corregir" i que les seves declaracions "només molesten els que no saben del tema".

La comissaria europea de Justícia, Viviane Reding, també ha censurat les paraules de Valls, a qui ha acusat d'exaltar i provocar la por entre les comunitats gitanes amb fins electorals. “Si no m'equivoco, hi ha aire d'eleccions a França. Cada cop que no es vol parlar de coses importants com el pressupost o el deute, trobem als romanesos”, ha declarat Reding.

Diverses organitzacions humanitàries i judicials de França han titllat les declaracions de Valls d'"intolerables".

stats