Internacional 31/05/2015

Mor d'un tumor cerebral Beau Biden, fill del vicepresident dels Estats Units

Havia estat fiscal general de l'Estat de Delaware i tenia 46 anys

Efe
2 min
Beau Biden i el seu pare, Joe Biden. CHRIS WATTIE / REUTERS

Nova YorkBeau Biden, de 46 anys, fill del vicepresident nord-americà, Joe Biden, ha mort d'un tumor cerebral. Ho ha anunciat pel vicepresident Biden en un comunicat oficial distribuït per la Casa Blanca, en què va dir que el seu fill havia lluitat contra el càncer "amb la mateixa integritat, valentia i força que va demostrar cada dia de la seva vida".

Joseph R. Biden III, el fill gran del vicepresident, més conegut com Beau, va ser fiscal general de l'estat de Delaware durant dos mandats. Estava casat i tenia dos fills. Segons els mitjans nord-americans, portava més d'una setmana rebent tractament en un centre mèdic de Washington.

En recordar la seva carrera com a advocat, Biden va esmentar el treball del seu fill per "establir l'imperi de la llei en un Kosovo destrossat per la guerra". També va esmentar la seva tasca en la Guàrdia Nacional de Delaware i el seu servei militar a l'Iraq, que va ser recompensat amb la Medalla de Bronze.

Condol d'Obama

En un altre comunicat oficial, el president nord-americà, Barack Obama, ha expressat el seu condol i el de la seva dona, Michelle, i ha destacat la tasca de Beau Biden a tant com a fiscal general a Delaware com pel seu servei a l'Iraq. "Com el seu pare, Beau va ser un home bo, de gran cor, un devot catòlic i molt lleial", diu Obama.

Beau Biden va patir un lleu vessament cerebral el 2010 i va tenir complicacions mèdiques posteriors. La primera esposa del vicepresident Biden, Neilia, i la seva filla de tretze mesos, Naomi, van morir en un accident de trànsit el 1972. Beau Biden i el seu germà Hunter anaven en el mateix vehicle, però van sobreviure, segons recorda aquest diumenge "The New York Times ".

Beau Biden havia anunciat la seva intenció de presentar-se a les eleccions per a governador de Delaware als comicis de l'any vinent.

stats