Internacional 27/09/2017

Palestina es converteix en membre de ple dret de la Interpol

L'organització internacional n'accepta l'ingrés amb 75 vots a favor tot i l'oposició d'Israel

Ara
2 min
Els participants a l'Assemblea General de la Interpol en la seva inauguració a Pequín

BarcelonaLa Interpol ha aprovat aquest dimecres l'ingrés de Palestina a l'organisme amb el suport de 75 dels 190 estats membres. La votació s'ha dut a terme en el marc de la 86a Assemblea General de l'organització internacional, que té lloc aquesta setmana a Pequín.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Malgrat l'ampli suport, 34 països s'han abstingut i 24 més hi han votat en contra, entre els quals hi ha Israel i els Estats Units, que s'han oposat rotundament a l'ingrés de Palestina a la Interpol perquè suposa atribuir el mateix estatuts i reconeixements a la policia palestina que a la israeliana o a la nord-americana. De fet, tots dos països havien intentat impedir-ho fins a l'últim moment. Els EUA van presentar una moció just ahir per intentar aturar el procés d'admissió, que, però, va acabar sent desestimada per la resta de països.

De tota manera, aquesta no és la primera vegada que Palestina sol·licita l'ingrés: ja ho havia fet en l'anterior Assemblea General de la Interpol, celebrada l'any passat a Bali, Indonèsia. En aquella ocasió, però, la votació va ser suspesa. A l'edició d'enguany de Pequín, juntament amb Palestina també han entrat a la Interpol Salomó. Kosovo va retirar la seva candidatura abans de la votació per falta de suports.

Cap al reconeixement internacional

Palestina, reconeguda per diversos països d'arreu del món, va avançant en el seu reconeixement. L'any 2015 va entrar en el Tribunal Penal Internacional, el 2012 es va convertir en estat observador dins de les Nacions Unides i abans, el 2011, ja havia sigut admesa com a membre de la Unesco. Ara l'Autoritat Nacional Palestina ha adoptat una nova estratègia per aconseguir més reconeixement internacional, mentre el procés de pau amb Israel està estancat i no hi ha perspectiva d'acord entre les dues parts.

stats