Internacional 05/02/2018

El president de Corea del Nord visitarà aquesta setmana el Sud

Kim Yong-nam encapçalarà la delegació del país en la cerimònia d'inauguració dels Jocs d'Hivern

Ara
2 min
Membres de la delegació de Corea del Nord de camí al Sud.

BarcelonaEl president honorífic de Corea del Nord, Kim Yong-nam, viatjarà aquesta setmana a Corea del Sud amb motiu dels Jocs Olímpics d'Hivern, que se celebren, a partir de divendres, a la ciutat de Pyeonchang. Kim Yong-nam, que encapçalarà la delegació del país en la cerimònia d'inauguració, serà el membre oficial de més rang que haurà trepitjat Corea del Sud. Segons ha confirmat el ministeri d'Unificació sud-coreà, la delegació de Corea del Nord -integrada per 22 membres- s'hi estarà del 9 a l'11 de febrer. Les dues Corees participaran juntes en aquest acte d'inauguració i desfilaran sota una bandera unificada. Aquesta notícia arriba setmanes després que Corea del Nord confirmés la seva participació en els Jocs.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El president Kim Yong-nam és el cap d'estat cerimonial, qui sol tractar amb els diplomàtics estrangers. Ell és el responsable, doncs, de contactar amb els líders dels altres països: des d'enviar missatges de condol o felicitacions, fins a representar el país en aquest tipus d'esdeveniments. A diferència del líder suprem, Kim Jong-un, Kim Yong-nam sí que ha dut a terme diverses visites oficials. Una de les últimes va ser a l'agost, quan va viatjar a l'Iran per assistir a la cerimònia d'inauguració del segon mandat del president Hassan Rouhani.

Arran de la participació de Corea del Nord en els Jocs Olímpics d'Hivern a Pyeonchang, sembla que les relacions entre els dos països -enfrontats des de la Segona Guerra Mundial- s'han apropat. Tot i això, els experts apunten que aquests contactes no són significatius a l'hora de minvar les ambicions nuclears de Corea del Nord. Caldrà esperar, doncs, per veure si aquest apropament es manifesta en altres camps o, simplement, queda en anècdota.

stats