El papa renya la UE per la seva política migratòria en rebre el premi Carlemany

Francesc crida els líders europeus a deixar de veure els immigrants com a "criminals"

El papa Francesc ha aprofitat aquest divendres la cerimònia d'entrega del premi Carlemany que li feia la Unió Europea (UE) per reprendre els líders comunitaris per la seva política cap als refugiats. El pontífex va reclamar una Europa "on ser immigrant no sigui un crim"

"¿Què li ha passat a l'Europa de l'humanisme, la defensora dels drets humans, la democràcia i la llibertat? ¿Què t'ha passat, Europa, mare dels pobles i les nacions, mare de grans homes i dones que fins i tot van sacrificar les seves vides per la dignitat dels seus germans i germanes?", s'ha interrogat.

Francesc va pronunciar el seu discurs a la sala Regia del Vaticà, en presència de la cancellera alemanya, Angela Merkel –amb qui s'havia reunit en privat prèviament–, el cap del Banc Europeu, Mario Draghi, i els presidents del Parlament Europeu, Martin Schulz, de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, i del Consell, Donald Tusk.

El pontífex ha acusat aquells que "aixequen murs" d'estar traint els principis fundacionals de la Unió Europea i ha assegurat que somnia amb "una Europa que "es fa càrrec del nen i que com un germà ajuda el pobre i els que busquen acollida perquè no tenen res i demanen refugi".

Però les crítiques de cap d'estat del Vaticà no s'han quedat aquí. Francesc ha advertit que veu la UE " esgotada, tot i que rica en energies i possibilitats" i ha lamentat que estigui "cada vegada més ancorada en el passat, en lloc d'estar oberta a iniciar nous processos socials capaços de comprometre tots els individus i grups en la recerca de solucions noves i productives als problemes actuals".

Més continguts de