Internacional 31/05/2013

El govern del Salvador proposa un part induït a la noia malalta afectada d'un embaràs d'alt risc

Anteriorment, el Tribunal Suprem salvadoreny va prohibir a la mare avortar, malgrat que l'embaràs posi en risc la seva vida

Efe
1 min

San SalvadorLa noia salvadorenya, de 24 anys, afectada d'un embaràs d'alt risc a causa de les malalties que pateix tant ella −malalta de lupus i una afecció renal− com el nadó −té una greu malformació−, finalment podrà salvar la vida gràcies a la proposició del govern de provocar-li un part induït. La ministra de Salut del Salvador, Maria Isabel Rodríguez, ha anunciat que els metges estan preparats per practicar-li el part, tot i que ha aclarit que no és "un avortament". Anteriorment, tot i les peticions de la mare d'avortar i el suport de la població salvadorenya, el Tribunal Suprem li va prohibir interrompre l'embaràs, encara que aquest posés en risc la seva vida.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"És ben clar que en aquest moment de l'embaràs la intervenció ja no serà un avortament, perquè Beatriz −nom fictici assignat a la mare− ja ha superat les 20 setmanes de gestació", va declarar la ministra durant una multitudinària roda de premsa davant de periodistes.

Rodríguez indica que la decisió de sotmetre's a un part induït és "personal" i pròpia de la mare, però matisa que el que preval són "els motius mèdics" i, per tant, té el suport de les autoritats. "L'equip mèdic de l'Hospital Nacional de Maternitat −on està ingressada Beatriz− està preparat per provocar-li el part", afegeix la titular de Salut.

stats