Internacional 03/08/2014

Abandonat i separat del seu germà per tenir síndrome de Down

La mare de lloguer va tenir bessons, però la parella que la va contractar en va rebutjar un, en una decisió que ha generat una enorme polèmica a Austràlia

Ara
2 min

BarcelonaUna parella australiana va rebutjar el fill que una dona tailandesa va tenir per a ells perquè el nadó pateix de síndrome de Down i una afecció cardíaca. La mare de lloguer va tenir bessons, però la parella que la va contractar només es va voler quedar amb el que no tenia problemes de salut, una decisió que s'ha fet pública ara i que ha desencadenat una enorme controvèrsia en la societat australiana.

La tailandesa Pattaramon Chanbua ha declarat a l'ABC que una parella d'Austràlia li va oferir 11.094 euros per tal de gestar un fill per a ells. La dona es va quedar embarassada de bessons. Un d'ells va néixer amb síndrome de Down i una afecció cardíaca. En veure'l, la parella el va rebutjar i es va endur només el germà. Pattaramon ha indicat que no té diners per sufragar el tractament mèdic del fill que li queda.

La decisió de la parella ha generat tanta polèmica a Austràlia que fins i tot el primer ministre, Tony Abbott, s'hi ha referit. Abbot ha dit que la del rebuig "és una història molt trista" i ha lamentat que algú pugui abandonar un nadó d'aquesta forma. El primer ministre ha indicat que "potser" serà possible ajudar la mare tailandesa. "Estudiarem què es pot fer", ha afegit.

Per la directora executiva de Maternitat de Lloguer Austràlia, Rachel Kunde, la solució passa per modificar la legislació actual per evitar que cada vegada més australians acudeixin a l'exterior a buscar un fill. "Algú ha abandonat un nadó i l'ha separat del seu germà bessó, i ho ha fet sense tenir en compte que era el seu fill, la qual cosa és inconcebible", ha opinat Kunde. A Austràlia, només els habitants dels estats de Nova Gal·les del Sud i Queensland, i els del territori de Canberra tenen prohibit contractar aquest tipus de serveis a l'estranger. Els de la resta d'estat temen ara que, a causa de la polèmica, es prohibeixi contractar els serveis de les mares de lloguer arreu del país.

stats