Internacional 13/07/2014

Snowden reapareix per carregar contra el govern britànic

L'informàtic que va filtrar els documents secrets de l'NSA concedeix una entrevista al diari 'The Guardian' en què carrega contra l'executiu de David Cameron per la nova llei de vigilància de les comunicacions

Ara
1 min

BarcelonaL'informàtic Edward Snowden, que va filtrar els documents que van destapar les pràctiques de vigilància de les comunicacions de l'NSA i altres agències occidentals, ha reaparegut aquest diumenge en una entrevista publicada al diari 'The Guardian' en què critica la nova llei sobre aquesta matèria que acaba de presentar el govern britànic.

Snowden, que va parlar amb un periodista d'aquest rotatiu durant set hores a Moscou, carrega durament contra aquesta nova normativa, tramitada pel procediment d'urgència, precisament per la pressa d'aprovar-la, sense suficient debat públic.

Segons l'informàtic, la llei incrementarà els poders de les autoritats per interceptar i recopilar informació personal sobre trucades i adreces d'internet a les quals es dirigeix qualsevol usuari de comunicacions. "La mateixa NSA podria haver escrit aquest esborrany", es queixa Snowden.

La justícia, en contra

"El govern vol tenir una nova autoritat sense debat, només escoltant-se a ell mateix, tot i el fet que aquesta autoritat ha estat declarada il·legal per la Cort Europea de Justícia", diu l'informàtic.

Diferents organitzacions de llibertats civils britàniques han posat en crit al cel pel que denuncien que suposa, pel que fa a vulneració de drets, la nova legislació sobre la vigilància de les comunicacions presentada pel govern de Londres.

Snowden fa un paral·lelisme entre les intencions del primer ministre Cameron i la legislació aprovada, també pel procediment d'urgència i sense un gran debat públic, per l'anterior president dels EUA, George Bush, que va reforçar els poders de vigilància de l'NSA.

stats