Internacional 19/02/2014

La justícia britànica considera legal la detenció del company de Greenwald a Londres

David Miranda va ser retingut durant nou hores l'agost passat a l'aeroport de Heathrow. Transportava documents de Snowden

Efe
1 min

LondresEl Tribunal Superior de Londres ha considerat aquest dimecres legal la detenció l'agost passat a l'aeroport londinenc de Heathrow del brasiler David Miranda, parella de Glenn Greenwald, el periodista que ha difós les filtracions de l'exanalista de la NSA Edward Snowden.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquest tribunal ha resolt que la detenció de Miranda, sota l'empara de les lleis antiterroristes del Regne Unit, va ser "proporcionada" i estava justificada per la necessitat de protegir la seguretat nacional. El tribunal també considera que la confiscació de material propi també va ser legal.

La ministra de Justícia britànica, Theresa May, ha donat la benvinguda al dictamen, i ha celebrat que el tribunal hagi donat suport "de forma clara" a la decisió de la policia de retenir el brasiler com si fos un sospitós de terrorisme.

Per la seva part, Miranda ha avançat que recorrerà "fins al final" el veredicte del tribunal londinenc. "Els valors de la llibertat d'expressió que estan en joc són massa importants per fer una altra cosa que lluitar fins al final", ha dit.

Miranda, de 28 anys, va ser detingut el 28 d'agost del 2013 quan viatjava d'Alemanya al Brasil portant documents de la corresponsal Laura Poitras a la seva parella, amb qui viu a Rio de Janeiro, en un vol pagat pel diari britànic 'The Guardian'.

La policia britànica va detenir i interrogar durant nou hores Miranda, i també li va confiscar el portàtil, el mòbil, targetes de memòria i DVD, sota l'empara de la clàusula 7 de la llei antiterrorista del 2000, que permet retenir en aeroports sospitosos de terrorisme fins a nou hores, sense accés directe a advocats.

stats