Internacional 21/09/2015

Trobada "relaxada i fraternal" del papa Francesc i Fidel Castro

Ara
1 min
Trobada entre el papa Francesc i Fidel Castro a L'Havana, el 20 setembre de 2015. / Reuters

BarcelonaEl papa Francesc es va trobar ahir diumenge a la tarda –matinada, hora catalana– amb l'expresident cubà Fidel Castro a la seva residència a l'Havana, amb qui va parlar de religió i d'assumptes internacionals. La reunió es va produir després de la missa multitudinària que el pontífex va oficiar a la plaça de la Revolució, on va advertir als cubans dels perills de la ideologia, demanant-los que serveixin "les persones i no les idees".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El portaveu del Vaticà, Federico Lombardi, va explicar que la trobada va ser "molt relaxada, fraternal i amistosa". A més de l'exmandatari cubà, de 89 anys, a la trobada hi van ser també la seva esposa i altres familiars.

Francesc, de 78 anys, va regalar a Castro diversos llibres d'espiritualitat, entre ells, un del pare Armando Llorente, sacerdot que va ser mestre de Castro a l'escola jesuïta fa més de 70 anys. Castro, amb xandall blau i blanc, li va regalar "Fidel i la religió", un llibre d'entrevistes que el 1985 va aixecar el tabú de la religió a Cuba.

stats