Internacional 28/11/2014

"Tu n'ets responsable", una campanya de la policia hongaresa culpa les víctimes de les violacions

Human Rights Watch denuncia el vídeo de les forces de seguretat per sensibilitzar les noies, que les fa responsables dels atacs per arreglar-se, anar a la discoteca i beure alcohol

Ara
1 min

BarcelonaL'ONG Human Rights Watch denuncia l'última campanya de la policia hongaresa, que s'adreça a les noies per prevenir les violacions. El lema del vídeo llançat el 25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, responsabilitza clarament les víctimes de les agressions sexuals: "Tu n'ets responsable, tu pots fer-hi alguna cosa".

Al vídeo apareixen tres noies que es vesteixen i es maquillen per anar a la discoteca, beuen i ballen i es fan petons amb nois, i al final una d'elles és violada. El missatge ha indignat les associacions de dones del país.

Lidia Gall, investigadora de HRW, explica que "per més sorprenents i denigradores de les dones que siguin aquestes campanyes, no ens sorprenen, perquè coneixem l'abast de la violència de gènere a Hongria". Gall recorda que "moltes víctimes de violència em van explicar com d'hostil i negligent és la policia, i com en molts casos les acusaven de l'abús a què havien estat sotmeses. Algunes em deien que quan anaven a la policia a demanar protecció els responien que no podien fer-hi res si no hi havia sang".

stats