Internacional 02/12/2014

Kíev i els separatistes de Lugansk acorden l'alto el foc a partir de divendres

La fi de les hostilitats a l'aeroport de Donetsk és immediata

Efe
1 min
L'aeroport de Donetsk és, des de fa setmanes, objectiu d'enfrontaments armats entre les forces ucraïneses i els separatistes pro-russos. MAXIM ZMEYEV / REUTERS

KíevEls militars ucraïnesos i els líders de l'autoproclamada república popular de Lugansk han acordat avui un alto el foc total a partir del proper divendres dia 5 a la línia que separa les seves posicions actuals a l'est d'Ucraïna, segons ha assenyalat l'informe de l'OSCE publicat aquest dimarts. Els dos bàndols també han acordat, a partir de dissabte, començar la retirada de tot l'armament pesant de la zona.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Hores més tard, l'exèrcit ucraïnès i les milícies prorusses també han anunciat l'alto el foc a l'aeroport de la ciutat de Donetsk, el principal focus d'hostilitats en el conflicte de l'est d'Ucraïna, segons fonts de la república rebel popular de Donetsk. "L'alto el foc entrarà en vigor avui a les 18 hores de Moscou (les 16 hores aquí)", ha dit als periodistes el 'president' del Parlament de l'autoproclamada república, Andrei Purguin, citat pels mitjans russos.

Malgrat que ja s'havien acordat dos altos el foc entre les forces ucraïneses i els insurgents prorussos, signats a Minsk els dies 5 i 19 de setembre, les hostilitats entre els dos bàndols no han cessat pràcticament en cap moment. L'aeroport de Donetsk, controlat per les tropes ucraïneses i assetjat per les milícies sublevades, s'ha convertit des d'aleshores en l'escenari d'atacs reiterats.

Des que va esclatar el conflicte a l'est d'Ucraïna a l'abril, s'han produït 4.317 morts i 9.921 persones han estat ferides, segons un informe de la missió de drets humans de l'ONU publicat la setmana passada.

stats