L’últim missatge des del camió de la mort: “Ho sento, mama. M'estic morint”

Famílies del Vietnam temen que els seus fills i germans són part de les 39 víctimes mortals

La policia ha detingut un quart sospitós pel cas del tràiler trobat amb els cadàvers de 39 persones a prop de Londres, mentre les investigacions per identificar les víctimes continuen. Se sap que hi ha un adolescent i vuit són dones, però es qüestiona si, com es va dir en un principi, eren de nacionalitat xinesa, després que el govern del Vietnam hagi ordenat a la seva ambaixada col·laborar amb les autoritats britàniques per esclarir les morts.

Almenys tres famílies vietnamites han informat que familiars seus poden ser alguns dels infortunats passatgers, segons la cadena BBC. Segons el testimoni d’un dels parents, els traficants van cobrar uns 35.000 euros pel trajecte i poder entrar clandestinament al Regne Unit. 

Pham Thi Tra My, una jove de 26 anys, podria estar a la llista de víctimes. La nit de dimarts, a la mateixa hora que el camió estava embarcant d’un port de Bèlgica cap al Regne Unit, va escriure un missatge de text a través del seu mòbil: “Ho sento, mama i papa. No he tingut èxit en el meu viatge. M’estic morint, no puc respirar. Us estimo molt”. Des d’aquell moment, no hi ha cap altre missatge. Tampoc no saben res els parents de Nguyen Dinh Luong, de 20 anys, que ha deixat de posar-se en contacte amb la seva família al Vietnam des d’abans de la tragèdia.

Al Vietnam les famílies esperen notícies angoixades i diuen que volen que les morts dels seus fills i germans serveixi per evitar que d’altres joves facin el mateix i s’embarquin en un viatge amb tants riscos. “La possibilitat de sobreviure està en el 50%”, alerta Nguyen Dinh Oanh, germà de Luong. 

D’altra banda, el conductor del tràiler, el nord-irlandès Maurice Robinson, de 25 anys, que va ser arrestat poc després de trobar-se els cossos a l’interior de la cambra refrigeradora del vehicle, ha estat acusat formalment de 39 homicidis.