Hugh Laurie torna a la televisió amb ‘El infiltrado’, un ‘thriller’ d’espies

La cadena AMC estrena avui, en col·laboració amb la BBC i en primícia a Espanya, la nova minisèrie El infiltrado

La cadena AMC estrena avui, en col·laboració amb la BBC i en primícia a Espanya, la nova minisèrie   El infiltrado ( The night manager) a les 22.10 h. Aquest thriller ambientat a diversos països comptarà amb sis capítols i té com a reclam principal per al gran públic el retorn a la televisió de Hugh Laurie, conegut per haver sigut el Dr. House a la sèrie que portava el mateix nom. Després d’aquesta ficció, l’actor va aparèixer a la quarta temporada de Veep, on interpretava un personatge secundari.

La directora danesa Susanne Bier s’ha fet càrrec de la totalitat dels sis episodis d’ El infiltrado, per a una sèrie que vol imprimir un segell d’autoria. Bier ha destacat amb films com Después de la boda i En un mundo mejor, amb les quals es va emportar el Globus d’Or i l’ Oscar, respectivament, a millor pel·lícula en llengua no anglesa.

A més, un altre al·licient per al públic espanyol serà l’aparició de dues cares conegudes, Marta Torné i Antonio de la Torre, que interpreten  una parella espanyola que no té cap problema per entrar dins el negoci del tràfic d’armes internacional. En l’estrena, tant l’un com l’altre van descriure la seva experiència davant els mitjans i el que suposa per a ells treballar colze a colze amb actors del nivell de Hugh Laurie o Tom Hiddleston, coprotagonistes de la sèrie. En la presentació de la sèrie, que va tenir lloc dijous passat durant la Berlinale, els actors espanyols van donar algunes pistes sobre l’entramat de la ficció i van afirmar que el paper que desenvolupen “resultarà fonamental per entendre el final de la història”. Però els dos intèrprets no seran els únics representants espanyols de la producció: la banda sonora anirà a càrrec del compositor Víctor Reyes. La trama d’ El infiltrado s’acosta al gènere clàssic de thriller d’espies, sota el context de la Primavera Àrab a Egipte i la caiguda del règim de Hosni Mubàrak. Allà, un exsoldat anomenat Jonathan Pine, que porta la gerència nocturna d’un hotel egipci, haurà de bregar amb els perills del tràfic d’armes i els interessos polítics que s’hi desenvolupen. Aquest paper l’interpreta Tom Hiddleston, mentre que Hugh Laurie assumeix el rol de Richard Roper, un intel·ligent empresari que està a la cúspide del tràfic d’armes.

Les altres cares conegudes del repartiment són Olivia Colman, que encarna la directora d’una agència de seguretat, i Elisabeth Debicki, que interpreta una dona misteriosa i atractiva que fuig del seu passat. El càsting principal es completa amb Tom Hollander, que encarna un sergent que treballa amb el personatge de Hugh Laurie.

El infiltrado parteix del bestseller homònim de John le Carré. Tot i que l’obra va ser escrita fa vint anys, l’adaptació televisiva fa referència als últims esdeveniments de l’escena internacional. Le Carré va escriure una carta per explicar la “sorpresa que el va envair” en veure “com es rescatava del calaix una obra que una productora havia deixat abandonada feia més de vint anys”. A l’escrit, l’autor celebra com la productora ha sigut capaç de “ser fidel a la línia argumental, sense deixar de banda la creativa”. “El que desitjava veure convertit en pel·lícula era un guió basat en la novel·la, amb total llibertat creativa. L’únic que havia de mantenir-se intacte era la interacció principal entre els tres protagonistes i respectar, tant com fos possible, l’arc narratiu original, sense que importi on es desplaci la història. El punt essencial tant en el paper com en la pantalla és l’exploració de les tensions i aspectes humans”, destaca. El primer capítol, estrenat diumenge a la Gran Bretanya, el van seguir més de sis milions d’espectadors i va aconseguir un 26% de share. AMC ha anunciat que “espera captar el mateix grau d’atenció” a Espanya.