Cancel·len el 'reboot' de 'Roseanne' per un tuit racista de Roseanne Barr

L'actriu va qualificar una assessora d'Obama de descendent del "planeta dels simis"

La cadena nord-americana ABC ha decidit cancel·lar el 'reboot' de 'Roseanne' després que la seva protagonista i creadora, Roseanne Barr, publiqués un tuit racista que feia referència a una de les assessores de Barack Obama quan aquest era president. En la publicació, Barr deia que Valerie Jarrett era descendent de la "germandat musulmana i el planeta dels simis". Jarrett és afroamericana i va néixer a l'Iran. 

"El comentari de la Roseanne a Twitter era repugnant i es contradeia amb els nostres valors, motiu pel qual hem decidit cancel·lar la seva sèrie", ha explicat el president d'ABC Entertainment en un comunicat. 

Barr va esborrar el seu tuit sobre Jarrett poc després de publicar-lo i posteriorment va fer un missatge de disculpa dirigit a l'afectada i a tots els nord-americans. "Em sap molt de greu haver fet una broma dolenta sobre les seves polítiques i el seu aspecte. Hauria d'haver tingut més seny. Perdoneu-me, el meu acudit era de mal gust", explicava en el tuit. 

L'actriu Sara Gilbert (Darlene), que també es productora de la sèrie, ha publicat un tuit en el qual critica el comentari que va fer Barr i es disculpa amb l'audiència. "Estic realment decebuda per les seves accions", ha assegurat. Posteriorment, ha afegit que la situació és "increïblement trista i difícil per a tots nosaltres, ja que hem creat una sèrie en la qual creiem, de la qual estem orgullosos i que l'audiència estima". 

El retorn de 'Roseanne' ha sigut una de les millors estrenes d'aquesta temporada i, de fet, ja tenia confirmada una nova temporada. El primer episodi de l'entrega en curs va tenir 18,2 milions d’espectadors i un 5,1% de quota entre els espectadors més joves de 50 anys.

Més continguts de