David Guzman farà un programa de literatura a Catalunya Ràdio

'Ciutat maragda' s'estrenarà el 17 de juny, es mantindrà a l'estiu i continuarà la temporada vinent

Catalunya Ràdio tindrà un programa sobre literatura a partir del 17 de juny. David Guzman presentarà els dissabtes, d'11 a 12 de la nit, 'Ciutat maragda', un espai que "parlarà de literatura catalana i universal i aproparà els oients a llibres, autors i temes literaris", i que "interrelacionarà la literatura amb disciplines com l’art, la música o el cinema".

Segons ha avançat el director de l'emissora pública, Saül Gordillo, aquest divendres al matí durant la seva compareixença a la comissió de control parlamentari als mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), el programa recollirà les veus de persones vinculades al món de la literatura des de tots els àmbits, com "escriptors, professors, educadors, editors, llibreters o traductors". El programa s'acompanyarà d' activitats en biblioteques i clubs de lectura, i oferirà continguts complementaris a través d'internet.

Segons Gordillo, 'Ciutat maragda' formarà part també de la graella d'estiu de Catalunya Ràdio, i la intenció és que "quedi fixat" amb l'estrena de la nova temporada regular. A més, a partir del setembre, Guzman també es posarà al capdavant d' un altre programa de llibres a iCat, coincidint amb el retorn de l'emissora a la FM.

Aquest altre espai, titulat 'L'irradiador', oferirà continguts diferenciats de 'Ciutat maragda' i, segons explica Gordillo al seu blog, estarà dedicat a "la literatura més nòmada i alternativa amb accent en l’edició catalana independent", i "comptarà amb una hora setmanal per descobrir novel·les, contes o poemaris al costat dels seus autors".

David Guzman treballa a Catalunya Ràdio des del 2005, però fins ara no hi havia presentat cap programa. Durant nou anys va formar part de l'equip d''El cafè de la República', que presentava Joan Barril, i actualment col·labora al 'Catalunya vespre', 'El suplement' i l' 'Estat de Gràcia'. Fora de l'emissora pública, va ser subdirector del programa del 33 'L'illa del tresor' –també al costat de Barril– i ha estat vinculat a la televisió local de Barcelona, Betevé, on actualment presenta el programa de literatura 'Rius de tinta', fa entrevistes a 'Terrícoles', col·labora al magazín 'Àrtic' i va presentar 'Qwerty'.

Estiu amb novetats

Saül Gordillo també ha avançat les línies mestres de la graella que Catalunya Ràdio ha dissenyat per a aquest estiu, en què la novetat més destacada serà la presència a la tarda d’ Ernest Macià al capdavant del magazín 'Gravetat zero', que s’emetrà de 16.00 a 19.00 h. Macià forma part del departament d’Esports de l’emissora, i habitualment es fa càrrec de les transmissions dels partits de bàsquet.

Els caps de setmana, Roger Escapa repetirà com a presentador de l’edició estiuenca d''El suplement' –que guanyarà una hora respecte de l’any passat i s’emetrà de 9.00 a 13.00 h–, mentre que 'El matí de Catalunya Ràdio', tal com ja s’havia avançat, quedarà en mans de Xavi Freixes, que també se n’ha fet càrrec aquesta temporada els festius intrasetmanals.

Una altra novetat de l’estiu serà 'Fons d’armari', un programa d’entrevistes conduït per Mercè Folch que es combinarà amb un espai sobre els 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona que “reviurà l’esdeveniment dia a dia amb els seus protagonistes”, explica Gordillo. El programa de cultura i tendències 'Interferències', presentat per Montse Virgili, també reapareixerà als migdies de l’emissora, que tornarà a reservar espai per a programes d’iCat i que, com a novetat, incorporarà també alguns dels formats que durant la temporada regular només es poden escoltar a través d’internet. El director de l’emissora destaca que aquesta programació suposa una “aposta pel talent intern”.

Pel que fa a la graella del curs vinent, Gordillo ha assegurat que encara no està del tot tancada, però ha avançat que “anirà en la línia d’aquesta temporada” i que s’hi sentiran “les veus ja conegudes”.

Sanchis vol un estiu més competitiu

El programa de TV3 'Els matins' no continuarà al setembre, però a diferència dels últims anys sí que es mantindrà a la graella durant l’estiu, en una versió reduïda de dues hores. Durant aquest període també s’estrenarà la docusèrie 'Aeroport' (pensada inicialment per a la temporada regular) i s’emetran també 'Això no és un trio' (conduït per Ana Boadas, Bibiana Ballbè i Àngels Molina) i 'Estranyes parelles'. Amb aquestes mesures, el director del canal, Vicent Sanchis, vol construir una graella “competitiva” que eviti la tradicional pèrdua d’audiència de TV3 a l’estiu. “No ens hi resignem”, diu.

Més continguts de