Demanen reactivar el concurs per a la presidència de RTVE

Rosa María Mateo va ser nomenada administradora única de l'ens de forma provisional, però ja fa gairebé un any i mig que n'és la presidenta

El comitè d’experts que es va encarregar d’avaluar els candidats a presidir Radiotelevisió Espanyola (i a formar part del seu consell d’administració) entregarà la setmana que ve al Congrés una carta en què reclamen que es reactivi el concurs públic per escollir la nova cúpula de la corporació pública estatal. Precisament dimarts va fer un any que aquest grup va completar la seva feina anunciant la llista de 20 finalistes, però el procés va quedar aturat al març, amb la dissolució de les Corts per la convocatòria electoral del 28-A, i des de llavors no s’ha avançat.

L’últim pas que falta és que el Congrés i el Senat escullin, respectivament, sis i quatre dels candidats finalistes perquè formin el consell d’administració, i que posteriorment la cambra baixa triï, entre aquests deu membres, el president. Però, més enllà de l’aturada de l’activitat parlamentària (i de les dificultats per desbloquejar una elecció que requereix dos terços de la cambra corresponent, o bé majoria absoluta però amb el suport de la meitat dels grups), el concurs també està pendent de la resolució dels recursos presentats per desenes de candidats (tant dels que van passar el tall com dels que en van quedar fora) que no estan conformes amb la puntuació que els va atorgar el comitè d’experts.

Mentrestant, es continua allargant la situació d’interinatge que va començar el juny del 2018, quan es va acabar el mandat de l’anterior consell d’administració. Un mes després es va nomenar Rosa María Mateo administradora única de l’ens, un càrrec que havia de ser provisional però que ja fa gairebé un any i mig que dura.