Publicitat
Publicitat

"Hisenda planteja baixades de sou i acomiadaments als ajuntaments", a la portada d''El País'

L'atac a una escola jueva de Tolosa de Llenguadoc, que ha deixat quatre morts, ocupa les portades de la majoria de diaris d'aquest dimarts, al costat de les siameses separades amb èxit a Barcelona i de les paraules del rei en l'aniversari de la Pepa

' El País' titula: "Hisenda planteja baixades de sou i acomiadaments als ajuntaments". Segons el rotatiu, "Montoro inclou aquesta opció en una proposta a 4.600 alcaldes", concretament, són batlles "que s'han acollit al pla de pagament de proveïdors". Sobre la matança a França, el diari explica que hi ha una "alerta màxima per l'atac a un col·legi jueu". En l'àmbit judicial, el diari de Prisa assegura que "el Constitucional avança els debats per a la sentència sobre Sortu".

"França busca l'assassí racista després de l'atac al col·legi jueu", explica ' El Mundo'. El diari també assegura que el "'Viva la Pepa' es converteix en un acte d'homenatge al rei". A més, destaca en la primera pàgina que la protecció personal de Garzón passa de 18 a 2 escortes, que en tenia fins i tot més que "els ministres". 

El diari ARA titula: "Matança antisemita", i explica que "un motorista armat mata tres nens i un mestre en una escola jueva de Tolosa". A més, el diari també destaca que el TSJC ha ordenat que el gendre dels joiers Tous "torni al banc dels acusats" i que "CiU pacta el control de TV3 i Catalunya Ràdio amb el PP".

' El Punt Avui' obre portada amb la frase "Aire per als ajuntaments", i parla sobre els diners que rebran de l'Estat per a la liquidació del 2010, "382 milions", dels quals "un 50% serà avançat per pagar factures". A més, explica que "el Govern intervé l'Hospital de Sant Pau". També parla d'una "ofensiva de Mas a Brussel·les pel català". 

' El Periódico' titula: "Bogeria racista", i afegeix que "quatre jueus moren a Tolosa a la porta d'una escola". En segon lloc, la portada del diari explica que "el sector públic ni sap ni contesta" i afegeix que les administracions només atenen una de cada cinc consultes de ciutadans". D'altra banda, destaca que "Urbanisme va estudiar com ubicar el Parlament a les Glòries".

L'' Abc' es fa ressò de les paraules del rei durant la celebració de l'aniversari de la Pepa i explica que és "un exemple de superació nacional". També destaca en la pàgina 1 que "un assassí en sèrie i xenòfob atemoreix França".

' La Vanguardia' subratlla que "el rei apel·la a l'esperit de superació, com el 1812", un titular que encara reforça: "El cap de l'Estat llança un missatge d'unitat i confiança". Sobre les siameses separades amb èxit a la Vall d'Hebron de Barcelona titula: "La Núria i la Marta s'emancipen". Respecte als assassinats a França, diu que "un pistoler horroritza França amb set assassinats". 

' La Razón' relata que "el PSOE va pilotar la reunió secreta en què es van 'reelaborar' els ERE". En segon lloc, i també en la foto central, el rotatiu cita una frase del rei en la commemoració dels 200 anys de la Constitució espanyola: "La nació va estar per sobre de les seves autoritats". Tampoc oblida que "la ira antisemita esclata a França".

Entre els diaris esportius destaca la portada del diari ' Sport' sobre una foto de Messi , que titula: "Avui, sabreu què és el canguelo!". A més, afegeix que es descobreix que "està a un gol de César". ' Marca', per la seva banda, es pregunta: "Amb vuit n'hi ha prou?", i continua dient que "Guardiola es reafirma dient que l'avantatge del Madrid és insuperable". ' El 9 Esportiu' escriu: "Sense treva", sobre una foto de Messi, i dibuixa un compte enrere a la part inferior de la portada que avança contra un escut del Reial Madrid. El diari insisteix que Guardiola veu "impossible" la remuntada davant el Madrid.

Postveritat

Etiquetes

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT