Mor el director de la Casa Amèrica, Antoni Traveria

El professor i periodista patia una llarga malaltia

El director de la Casa Amèrica, Antoni Traveria, ha mort aquesta matinada als 61 anys a causa d'una llarga malaltia, segons ha informat la Casa Amèrica en un comunicat. Traveria ocupava des del 2004 el càrrec de director general del que aleshores era l'Institut Català de Cooperació Iberoamericana, que va refundar el 2006 com a Fundació Casa Amèrica Catalunya sota un patronat amb l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat, l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) i els socis de l'Institut. Sota la seva direcció, l'entitat va rebre premis com la Creu de Sant Jordi l'any 2011 i la Medalla d'Or al mèrit cívic el 2012 per la seva tasca en l'enfortiment de les relacions entre Catalunya i la comunitat iberoamericana.

Periodista de professió, Antoni Traveria va ser corresponsal de Televisió Espanyola a l'Amèrica del Sud entre 1988 i 1990 i va tenir diversos càrrecs a la delegació de TVE a Catalunya, així com a RNE. Va ser professor en diverses universitats, com la UAB, la URL i la UPF, i col·laborava actualment en diversos mitjans.

Aquest apassionat pel coneixement del continent americà ha sigut recordat per personalitats destacades com ara Neus Bonet, la degana del Col·legi de Periodistes, de la junta del qual va ser membre.

Autoritats de Barcelona, com l'alcaldessa Ada Colau, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Gerardo Pisarello, o el president del PSC barceloní, Jaume Collboni, també han expressat el seu condol a través de Twitter.

Antoni Traveria: “L’esquerra llatinoamericana havia de tenir l’oportunitat d’equivocar-se”