El PSC i JxCat avancen en un acord sense ERC a la Diputació de Barcelona, i quatre notícies més del dia

Les cinc propostes de l'ARA per acabar la jornada ben informats 

El president Quim Torra reunit amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, aquest divendres / FRANCESC MELCION

1.

El PSC i JxCat avancen en un acord sense ERC a la Diputació de Barcelona. Els postconvergents no tanquen la porta a una oferta millor dels republicans. 

2.

El Grup de Treball de Detencions Arbitràries de l'ONU demana la llibertat immediata per Forn, Romeva, Rull i Bassa. Aquest grup ja va demanar anteriorment l'alliberament de Junqueras, Sánchez i Cuixart. 

3.

Torrent demana a Sánchez un "pacte de claredat" per celebrar el referèndum. El president del Parlament insta Madrid a fixar "el quan i el com" de la consulta.  La Llei de Claredat del Canadà: una opció explorada entre els partits per resoldre l'atzucac a Catalunya. El PSC i els comuns van apel·lar a la 'via canadenca' per establir les condicions d'un referèndum.  Borrell descarta el referèndum pactat que reclama Torrent: "No hi ha cap possibilitat". Respon que no existeix cap dret a l'autodeterminació garantit internacionalment. 

4.

Arresten quatre alemanys a l'aeroport de Palma per una violació en grup. La víctima va denunciar que dos homes l'havien agredida mentre els altres dos ho gravaven, segons el 'Diario de Mallorca'. 

5.

Méteo especial: el cap de setmana començarà amb temperatures de fins a 40 graus. Dilluns i dimarts es preveu una tongada de tempestes que podria afectar força comarques.