EFEMÈRIDE RADIOFÒNICA
Mèdia 09/01/2013

Quim Morales: "Tenir aquesta hora de ràdio és la meva vida, és un caramel"

Inicis "Primer els oients no ho entenien, però hem creat el nostre públic" Equip "Som els nostres propis personatges" Format "Fem el que sabem fer" Futur "Que per molts anys ens ho deixin conservar"

Albert Castellví Roca
2 min
Quim Morales presenta La segona hora, que suma cinc temporades i 1.000 edicions.

La segona hora , de RAC1, va arribar dilluns als 999 programes, i ahir va fer el 1.001. El número 1.000 se'l reserven per a una ocasió especial: l'emissió que faran divendres de la setmana que ve des de la sala Luz de Gas de Barcelona, en l'horari habitual (de 13.00 a 14.00) i que presentarà, com sempre, Quim Morales.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Ha costat molt arribar fins aquí?

Ahir em vaig impressionar quan vaig posar quatre xifres al guió: sembla que hagi passat molt de pressa! Però deunidó les aventures que hem viscut.

El programa va néixer el 2008 com La segona hora del 'Minoria absoluta' . ¿Ja estava previst que un any després s'independitzés?

Al principi substituïa el Toni Soler a la segona hora del Minoria , però hi havia els mateixos actors i personatges. Després em van dir que creés alguna cosa al meu gust, amb autonomia, i això ens va ajudar a fer un programa amb cara i ulls, que es va anar diferenciant. Primer els oients no ho entenien gaire i preguntaven: "Què és aquesta segona hora, que no té res a veure amb la primera?" Però de mica en mica hem anat fent forat i hem creat el nostre públic.

I obteniu resultats d'audiència molt bons.

Arribem a registres que mai s'havien aconseguit en aquesta franja. Va lligat a l'èxit de la casa, però nosaltres complim la nostra part de responsabilitat, i això ens alegra molt. Però no ens condiciona: quan érem a Ona Catalana i teníem 2.000 oients ja treballàvem igual.

Com ha canviat el programa des que vau començar?

Ha evolucionat molt, i jo crec que per bé. Cada cop ha adoptat més la personalitat de l'equip, que és una cosa que hauria d'intentar tothom: "Com sóc jo? Doncs així ha de ser el meu programa". No hem de fer una cosa que no ens agrada, o que ens va gran o petita. Nosaltres hem anat fent el que sabem fer. I jo m'ho passo molt bé perquè tinc un equip molt divertit i uns col·laboradors excepcionals.

Per tant, ¿feu el programa que us agrada a vosaltres?

Hem d'estar al cas del que agrada a la gent, però també del que sabem fer. Hi ha gent que ens demana que fem personatges, però no en sabem i ja hi ha els de La competència abans que ho fan molt bé. Nosaltres som els nostres propis personatges.

El programa ha generat algun fenomen com el mític "Et felicito, fill".

Quan una expressió com aquesta agafa vida pròpia veiem que estem en sintonia amb els oients, i això és un gran plaer. Són petites alegries que t'empenyen a continuar.

Per tant, ¿intentareu arribar fins als 2.000 programes?

I tant! On s'ha de firmar? Tenir aquesta hora diària de ràdio amb la gent que m'agrada és la meva vida, és un caramel! Fa molts anys que treballem junts i que estem a gust, i això no és tan fàcil. Que per molts anys ens ho deixin conservar!

stats