TV3 omple l’estiu de novetats i bon humor

Entrevistes en globus i una mirada irònica d'estrangers sobre Catalunya, entre les estrenes

TV3 vol viure "un estiu rodó". Aquest és l'eslògan que la televisió pública ha escollit per a la temporada estival, que tindrà com a banda sonora el 'trap' de Lildami, amb la cançó 'Anorac'. Per aconseguir-ho, la cadena té a punt una bateria d'estrenes i noves temporades que arribaran durant les pròximes setmanes. I sí, també torna 'Plats bruts'.

'Manual de supervivència'

Així ens veuen els estrangers que viuen entre nosaltres

Com són els catalans? És la pregunta que miraran de respondre vuit catalans d'adopció, que posaran una mirada irònica sobre la cultura i les tradicions del país. "Crec que riureu bastant enrient-vos de vosaltres mateixos", diu la italiana Julieta Marocco, una de les presentadores del format. "No sabia que fos tan dur fer-se català! He fet tantes coses que ja ho soc més que ningú", diu de broma l'anglès Chris Groves. Aquest programa, produït per Batabat, serà la primera de les apostes d'estiu que s'estrenarà: aquest dijous a les 22.50 h s'emet el primer dels seus 13 capítols.

'Tot anirà bé'

Una barreja de realitat i ficció amb grans dosis de surrealisme

El guionista Oriol Parreño és el protagonista d'aquesta proposta del departament de nous formats i la productora Story que els seus responsables qualifiquen d'"inclassificable". L'Oriol serà un "antiheroi entranyable" que buscarà ajuda per encarar els seus dubtes vitals. Per buscar respostes recorrerà a personatges reals (com la seva mare) o ficticis, alguns dels quals interpretats per ell mateix. El surrealisme serà un ingredient fonamental d'un programa que pretén "desconcertar l'espectador" i que estarà farcit també de referències seriòfiles i cinematogràfiques. Cadascun dels sis capítols de la sèrie, de 50 minuts de durada, estarà centrat en un aspecte concret, com ara l'estrès, les relacions personals o les pors. El programa s'emetrà els dilluns a partir del dia 29.

'Lokus day'

Humor transgressor liderat per Xavier Bertran

Xavier Bertran torna a TV3 amb un programa d'esquetxos protagonitzats per ell mateix, Cesc Casanovas, Beatriu Castelló i Emma Bassas. Ells quatre, amb alguna col·laboració puntual, interpreten personatges de tota mena i de totes les edats, amb l'objectiu de "riure de tot entre tots". "Fem una aposta per un humor transgressor. Ens enriem del gènere humà, i això ens iguala a tots", diu el director del programa, que destaca que jugaran amb "tot tipus de formats audiovisuals", des dels més clàssics fins al món dels 'youtubers'. El programa, produït per La Lupa, consta de deu capítols de 25 minuts, que s'estrenaran també el 29 de juliol, però Bertran confia fer-ne més temporades.

'Coolhunters'

Una mirada irònica sobre les tendències contemporànies

Per què s'han posat de moda el swing, les cerveses artesanes, el 'running', o els 'escape rooms'? És el que miraran d'esbrinar Serapi Soler i Patrick Urbano en aquest espai produït per Mediapro que es mira amb escepticisme les tendències que tenen "segrestada" Catalunya, segons ells. Soler es dedicarà a recórrer el país per descobrir què amaguen aquestes modes i qui les segueix, mentre que Urbano s'especialitzarà en "descol·locar" personatges famosos que també s'hi han enganxat. Igual que 'Lokus day', aquest programa (que s'estrena el dia 30) s'emetrà a TV3 malgrat que va sorgir de la convocatòria de formats per al canal 33 que es va fer a principi de curs.

'Pròxima estació'

Una col·lecció de retrats de la gent que viu en l'univers de FGC

Després d'haver mostrat, fa dos anys (i amb gran èxit), les entranyes de l'aeroport del Prat, TV3 s'endinsa ara en els racons més desconeguts dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). El periodista i fotògraf Enric Lucena condueix aquest espai, produït per Mediapro, que vol "acostar-se a totes les persones que viuen al voltant dels Ferrocarrils" i fer-ne un retrat, tant metafòric (a través de la conversa) com real, per acabar confegint una col·lecció de fotografies de tots ells. A banda d'entrar a trens i estacions, Lucena tindrà l'oportunitat de veure com és la feina dels treballadors de la companyia. "Les nits són al·lucinants. No ens imaginem la feinada que hi ha perquè els trens vagin bé cada dia", exclama el presentador. La data prevista d'estrena és el 30 de juliol.

TV3 prepara una docusèrie sobre els Ferrocarrils de la Generalitat

'Globus sonda'

Entrevistes en ple vol amb Francesc Mauri

El meteoròleg Francesc Mauri serà el presentador d'aquest programa d'entrevistes que tindrà la particularitat que es faran a l'aire: Mauri i el seu convidat pujaran a un globus aerostàtic per compartir una conversa relaxada en un entorn de "pau i tranquil·litat", diu el presentador, que destaca que el globus serà conduït per "dos dels millors pilots del món, que són d'Igualada". Joan Maria Pou, Araceli Segarra, Òscar Fernández, Xantal Llavina, Enric Masip i els empresaris Miguel Torres i Sergi Ferrer-Salat seran alguns dels protagonistes del programa, que posarà especial èmfasi en la faceta mediambiental de cada convidat. En paral·lel a aquesta entrevista, Candela Figueras mirarà de descobrir altres detalls sobre la seva vida en una conversa amb una persona propera a ell, que tindrà lloc dins dels cotxe que seguirà el recorregut del globus des de terra. Fins al moment de l'aterratge, el convidat principal no descobrirà la identitat d'aquesta segona persona.

Noves temporades

Tornen 'Joc de cartes', 'Res és impossible' i 'This is art'

L'oferta de 'prime time' inclourà també noves temporades de formats ja coneguts. Aquest diumenge (22.45 h) torna 'This is art' amb dotze nous capítols en què Ramon Gener farà un recorregut per la història de l'art a partir de sentiments. El programa farà parella, a partir de la setmana que ve, amb 'El divan', les entrevistes íntimes amb Sílvia Cóppulo, que estrenarà la segona temporada rebent Artur Mas. El dia 31, Marc Ribas estrena una nova entrega estiuenca de 'Joc de cartes' (que seguirà a la graella durant la temporada regular), que inclourà un capítol dedicat a buscar el millor restaurant regentat per un famós. També hi haurà noves entregues del programa de màgia 'Res és impossible', en què Antonio Díaz sorprendrà, entre d'altres, Pep Guardiola, i de 'Quan s'apaguen els llums', en què Lluís Canut conversa amb esportistes retirats. Michael Laudrup, Carles Puyol, Louis van Gaal, Pedro Delgado, Àlex Corretja i Arantxa Sánchez Vicario seran alguns dels protagonistes de la segona temporada. Finalment, 'Origen Catalunya' continuarà explorant la presència internacional de productes produïts a Catalunya. 

'Vera' i 'Un poble francès'

'Com si fos ahir' tanca la temporada el 28 de juliol

La tarda seguirà ocupada per 'Com si fos ahir' i 'Tot es mou' ( ara presentat per Montse Tió i Míriam Riau) fins a finals de mes. La telenovel·la tancarà la segona temporada amb un especial en 'prime time' el diumenge 28, i reapareixerà el 9 de setembre. Entremig, la franja de tarda quedarà en mans de dues sèries. Per una banda s'estrenarà 'Vera', una producció de la ITV britànica que adapta les novel·les de l'escriptora Ann Cleeves protagonitzades per Vera Stanhope, una detectiva rondinaire especialitzada en resoldre assassinats. Per l'altra, reapareixerà 'Un poble francès', la gran revelació de l'estiu passat, amb l'emissió de les dues temporades que van quedar pendents llavors. Al vespre, abans del 'TN', s'emet ja des d'aquest dilluns 'No tenim vergonya', un programa que recupera imatges històriques de l'arxiu de TV3.

'Plats bruts'

La sèrie es reemetrà amb motiu del seu vintè aniversari

Després de dos estius sense 'Plats bruts', TV3 reemetrà aquest agost la 'sitcom' de Joel Joan i Jordi Sánchez, que a l'abril va fer 20 anys. Es repartirà la franja matinal amb la redifusió del concurs 'Atrapa'm si pots', presentat per Llucià Ferrer, que habitualment s'emet els vespres dels caps de setmana. 'Els matins' tancarà la temporada el 26 de juliol. 

‘Plats bruts’: 20 anys de la sèrie que TV3 no volia