Mèdia 08/05/2020

Adeu a RAC105TV, hola a Fibracat

Godó obté el plàcet per a l'arrendament d'una de les seves freqüències de TDT que emetia videoclips

à.g.
1 min
Llum verda per al canal de pel·lícules del grup Godó

BarcelonaLlum verda del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) a una nova oferta televisiva privada a Catalunya. El ple del passat 30 d’abril va autoritzar que Fibracat –companyia catalana de fibra òptica– li llogui al Grupo Godó una de les seves llicències de TDT per emetre una programació que, segons la nota del regulador audiovisual, "es farà pública en els pròxims dies". La freqüència en qüestió és la que actualment emet RAC105TV, que abaixarà la persiana. Actualment l’audiència d’aquest canal, dedicat a l’emissió de videoclips, era absolutament residual, de l’ordre del 0,1% d’audiència.

L’operació, que va ser avançada per l’ARA al març, passa per establir una marca de continguts molt centrada en la tecnologia, i amb un accent femení. Segons el CAC, "l’emissió de Fibracat TV serà totalment en català, amb un alt percentatge de programes de producció pròpia i original, i es farà en alta definició. Els continguts temàtics, una vegada emesos, s’incorporaran a l’oferta a la carta que es posarà en marxa a través de la web de Fibracat".

Godó té concedides quatre llicències nacionals de TDT. La primera, 8TV, l'explota directament. També figura com a responsable de Bom Cine, tot i que els continguts a la pràctica els gestiona aquest canal, present en altres comunitats autònomes. Les altres dues freqüències les arrenda: al FC Barcelona, per a Barça TV, i a Fibracat.

stats