Admesa a tràmit una ILP que demana el tancament de TV3

La iniciativa la impulsa Unitat per la Independència, que considera que la CCMA s'ha allunyat de la seva missió

A.P.
2 min
Exteriors de TV3 / MANOLO GARCIA

La mesa del Parlament ha admès a tràmit avui una iniciativa legislativa popular (ILP) que demana la destitució del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el tancament dels seus canals, com ara TV3, mitjançant una reforma de la llei de l'ens. La ILP la impulsa Unitat per la independència, organització que considera que la CCMA "s'ha allunyat progressivament de la seva missió principal de contribuir a la plena normalització de la llengua i cultura catalanes".  

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Ara la ILP necessita reunir 50.000 signatures en 120 dies hàbils –ampliables a 60 dies més– per tirar endavant. "No parlem de tancar un mitjà de comunicació per una línia editorial o política, volem tancar un aparell de propaganda política, un aparell finançat amb diners públics i que ostenta el nom de televisió pública de Catalunya. Un aparell que ha incomplert tots els principis i objectius de la seva fundació i que genera un cost econòmic molt alt a la ciutadania de Catalunya", asseguren des de l'entitat. Unitat per la Independència creu que "en els darrers cinc anys, l’exclusió i, sovint, la ridiculització, d’aquella part de la ciutadania del país que defensa el caràcter vinculant per imperatiu legal del mandat democràtic d’independència ha estat gairebé absolut, cosa que constitueix una anomalia antidemocràtica que vulnera tots els principis rectors que han de respectar els poders públics".

Sobres les crítiques que assenyalen que la iniciativa dona força als atacs de Vox i Ciutadans a TV3, Unitat per la independència argumenta que el creixement d'aquestes formacions s'ha produït, en part, gràcies a la corporació pública de mitjans, "que ha donat quota de pantalla a les dues forces polítiques".

stats