Mèdia 12/08/2013

Alberto Chicote es trasllada a Antena 3 per liderar 'Top chef'

A.c.r.
1 min

BarcelonaLa gastronomia per televisió està en auge, i un dels responsables d'aquest fenomen és Alberto Chicote, que ha aconseguit un gran èxit a La Sexta amb la seva Pesadilla en la cocina . Per això, la germana gran d'aquesta cadena, Antena 3, no ha volgut deixar passar l'oportunitat d'incorporar-lo a la seva plantilla i l'ha posat al capdavant de Top chef , un nou concurs de talents culinari que s'estrenarà la temporada vinent.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El programa, que ja s'està rodant, té molts punts de contacte amb MasterChef , però se'n distingeix en un aspecte essencial: els concursants no intenten "aprendre" a cuinar sinó "demostrar les seves habilitats", ja que són "professionals que ja treballen en el món de la gastronomia". Més enllà d'això, però, l'estructura és si fa no fa la mateixa que la del concurs de La 1: a cada emissió, els participants hauran de superar proves individuals i altres en grup, i cada setmana un d'ells quedarà eliminat. Malgrat això, Antena 3 s'esforça a diferenciar-lo del seu rival assenyalant que " Top chef no és només un programa de cuina i no es tracta només de demostrar les habilitats com a xef, sinó de saber treballar en equip". Per això, diu, després de les proves els participants posaran en comú la seva actuació.

A part de Chicote, el jurat del programa el formaran dos cuiners amb una estrella Michelin, Ángel León -Premio Nacional de gastronomia l'any passat- i Susi Díaz. El format va néixer als Estats Units el 2006, on ja acumula 10 temporades. S'ha exportat a prop d'una desena de països i ha guanyat, entre d'altres, dos premis Emmy.

stats