Mèdia 17/12/2019

Almudena Ariza renuncia a ser cap d'informatius de TVE pel tebi suport dels treballadors

Enric Hernández assumirà el càrrec de forma provisional

à.g.
1 min
Almudena Ariza renuncia a ser cap d'informatius de TVE pel poc suport de la redacció

BarcelonaEl nomenament més destacat de l'era Enric Hernández com a director d'Informació i Actualitat de TVE no arriba a bon port. Després d'anunciar el 3 de desembre que la veterana professional de la casa Almudena Ariza es faria càrrec dels informatius, faltava el tràmit preceptiu –però no vinculant– de sotmetre la decisió a la votació dels treballadors de la casa. I aquí és quan es va tòrcer: la periodista va rebre 308 vots a favor, un 61,85% dels vots emesos, enfront de 117 en contra i 73 en blanc. La participació va ser baixa, ja que el cens comptava amb uns 3.200 treballadors, per bé que només una fracció d'aquests corresponen a l'àrea d'Informatius.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Un cop coneguts els resultats del referèndum entre els professionals de TVE, em veig en l'obligació de presentar la meva renúncia a la proposta de dirigir els Serveis Informatius. La meva candidatura ha sigut aprovada però per una majoria que no considero suficient", explicava Ariza en un comunicat. La seva predecessora va ser Begoña Alegría, que va arribar al càrrec amb 769 vots a favor (un 85,6%). Abans, Julio Somoano no va tenir problema en exercir el càrrec tot i rebre tan sols el plàcet de 38 vots, el 8,05% dels emesos.

RTVE ha anunciat aquest dimarts a la tarda, en un comunicat, que Hernández "assumirà temporalment" les funcions de Begoña Alegría, que "cessa per voluntat pròpia el 31 de desembre".

stats