Mèdia 17/12/2013

Aquest dimecres, amb l'ARA, especial 'Mancomunitat, 100 anys d'estructures d'Estat'

L'ARA dedica un diari especial en el centenari de l'aprovació del decret que va permetre unir les quatre diputacions catalanes

Ara
1 min
Un menjador escolar fotografiat per Josep Brangolí / ARXIU NACIONAL DE CATALUNYA

BarcelonaEl 18 de desembre del 1913, el Congrés dels Diputats aprovava el decret que permetia crear mancomunitats dins d'Espanya. Va ser la culminació d'un llarg procés històric, no exempt de reivindicacions que s'assemblen molt a les actuals. Catalunya va tirar endavant el seu projecte i el 6 d'abril del 1914 celebrava la primera assemblea de la Mancomunitat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A l'ARA recordem aquest fet històric amb un diari especial aquest dimecres, 18 de desembre del 2013: una edició que s'obrirà amb un reportatge de Sílvia Marimon, amb articles d'anàlisi de l'historiador Albert Balcells i d'Ignasi Aragay, director adjunt de l'ARA.

A més a més, el diari estarà tunejat amb una història gràfica de l'enorme feina que va fer aquell primer govern, precursor de la Generalitat republicana i de l'actual.

En el reportatge hi trobareu:

  • Els paral·lelismes entre la lluita per unir les quatre diputacions i la situació que avui viu la política catalana.
  • Repàs de l'obra de la Mancomunitat com a creadora d'estructures d'Estat, la majoria de les quals han tingut continuïtat fins als nostres dies.
  • Articles d'Albert Balcells i d'Ignasi Aragay, que expliquen i analitzen com va néixer la institució i què ha significat.
stats