Mèdia 08/06/2020

Ataquen la seu de TV3 a Lleida en protesta per una sentència contra el raper Pablo Hasél

Uns desconeguts han pintat i llançat pedres contra la delegació

Ara
2 min
Una de les pintades de la delegació de TV3 a Lleida

BarcelonaLa seu de TV3 a Lleida ha patit aquesta matinada un atac vandàlic en què uns desconeguts han trencat els vidres de delegació i hi han fet diverses pintades a la façana. Una de les pintades feia referència a la sentència feta pública divendres passat contra el raper Pablo Hasél per haver agredit un periodista de TV3 mentre cobria una protesta a la Universitat de Lleida fa quatre anys. Hasél ha sigut condemnat a sis mesos de presó.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A les pintades s'acusa els professionals de TV3 de "manipuladors" i exigeixen la llibertat del raper i l'absolució de tots els encausats pels fets. La televisió pública ha presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra, que estan investigant els fets.

Segons va detallar el mateix Hasél a través de Twitter divendres passat, la sentència el condemna a sis mesos de presó i a pagar una multa de 20.000 euros per l'agressió a un periodista de TV3 que va anar a cobrir una tancada estudiantil a la UdL. Així mateix, també es condemna dos acusats més a pagar 5.500 euros "per una lluita de fa anys", apuntava el raper.

Els membres de la protesta es van enfrontar al personal del centre universitari i durant aquest episodi alguns dels joves van intentar impedir que els mitjans de comunicació gravessin el que estava passant.

En concret, els implicats van intentar impedir que un càmera de TV3 prengués imatges tapant-li l'equip amb una jaqueta i empenyent-lo fora del despatx, i també van empènyer i van tacar un fotògraf del diari Segre.

A banda de la sentència de divendres passat, Pablo Hasél ha rebut un nou revés judicial avui amb la confirmació per part del Tribunal Suprem de la condemna de nou mesos de presó per enaltiment del terrorisme i injúries a la monarquia i les forces de seguretat.

stats