Mèdia 20/05/2013

La BBC especula sobre si Franco els va robar Eurovisió amb el 'La la la'

La cadena es basa en un documental de Montse Fernández Vila que defensa aquesta tesi

Ara
1 min

BarcelonaLa cadena pública britànica es pregunta si el dictador espanyol Francisco Franco els va robar la "glòria" al Festival d'Eurovisió l'any 1968. Més de quatre dècades més tard, un documental "planteja una sèrie de preguntes noves, reobrint velles ferides", diu la BBC en relació amb la cinta que Montse Fernández Vila ha realitzat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La cadena diu que la pel·lícula afirma que Francisco Franco, "el dictador que va governar Espanya durant gairebé 40 anys", hauria manipulat els resultats d'Eurovisió a favor del seu país. "Franco estava decidit a aconseguir la glòria d'Eurovisió per a Espanya", informen a la seva web. Seguint la tesi del documental de Fernández Vila, Franco tenia tanta necessitat de millorar la imatge internacional del seu país per impulsar la seva indústria turística que va enviar executius de televisió per tot Europa per comprar els vots favorables per al seu país.

D'aquesta manera, el dictador va aconseguir que Massiel –i el 'La la la'– guanyés el festival per només un vot de diferència gràcies a la puntuació que li va donar Alemanya a última hora. Això hauria deixat en segon lloc el representant eurovisiu britànic, Cliff Richard, que hauria quedat en segona posició de forma inesperada.

stats