Mèdia 14/03/2022

Berlusconi estudia passar a controlar Mediaset Espanya

El conglomerat italià vol comprar el 44% d'accions que li resten per ser propietari total del grup espanyol

2 min
La torre de Mediaset

BarcelonaSilvio Berlusconi vol ampliar la seva influència a Mediaset Espanya. El seu grup de comunicació, Media for Europe (abans Mediaset Spa), ha anunciat que es prepara per prendre el control total de la filial espanyola, Mediaset Espanya, de la qual actualment ja posseeix el 56% de les participacions. D'aquesta manera, la família Berlusconi llançaria una oferta pública d'adquisició (opa) amb la qual faria efectiva la fusió en una sola corporació dels dos grups. Els plans dels italians els ha avançat Bloomberg i posteriorment han estat confirmats per Media for Europe, que ha detallat que estudia la seva estratègia en relació amb la filial espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Després de fer-se públiques les intencions del grup de Berlusconi, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (la CNMV) ha suspès "cautelarment i amb efectes immediats" la cotització de Mediaset Espanya a la borsa una hora abans de l'inici de la jornada. El control total de Berlusconi sobre Mediaset Espanya suposaria l'exclusió del grup de la borsa.

Media for Europe té previst convocar aquest dilluns el seu consell d'administració per prendre una decisió respecte a Mediaset Espanya. L'estratègia de la família Berlusconi implicaria adquirir el 44% de les participacions de Mediaset Espanya que no posseeix –la majoria, en mans de petits accionistes– i, posteriorment, integrar la companyia en la seva activitat. Segons Bloomberg, l'opa superaria els 700 milions d'euros, el valor de mercat actual de la companyia.

El novembre del 2021, la junta general d'accionistes de Mediaset Spa, celebrada sota la presidència de Fedele Confalonieri, va aprovar el canvi de denominació social de la companyia a MFE - Media For Europe, així com l'establiment d'una estructura accionarial de classe dual per a la companyia italiana de mitjans amb diferents drets de vot. Així, Mediaset va traslladar la seu legal als Països Baixos. Prèviament, el maig de l'any passat, la companyia francesa Vivendi i les italianes Fininvest (financera) i Mediaset havien aconseguit un acord global per posar fi a les seves disputes renunciant a tot litigi i reclamació. Vivendi, que era accionista de Mediaset i s'oposava a la fusió, posava a la venda el seu paquet d'accions per desvincular-se'n.

Un dels plans a mitjà termini del conglomerat de Berlusconi és crear un grup de comunicació paneuropeu que pugui competir amb platafomes per streaming internacionals com Netflix, Amazon Prime Video i HBO.

stats