Mèdia 11/04/2016

Brauli Duart deixa la presidència de la CCMA

Abandona el càrrec temporalment per motius de salut però seguirà formant part del consell de govern. El substitueix Núria Llorach

Albert Castellví
2 min
Brauli Duart i Núria Llorach

BarcelonaBrauli Duart ha comunicat aquest dilluns al consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) la seva decisió d'abandonar temporalment la presidència d'aquest organisme, per motius de salut. Tot i així, Duart es mantindrà com a membre del consell.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La seva intenció en aquesta nova etapa és "col·laborar en el disseny de les estratègies de futur" dels mitjans de la Corporació i "potenciar les relacions de col·laboració i reciprocitat per fer realitat un espai comú de comunicació amb els pobles amb els quals compartim llengua, història i cultura", segons ha explicat ell mateix. El fins ara president destaca també que la seva renúncia arriba un cop s'ha tancat la nova estructura de la CCMA i l'exercici del 2015, que ha acabat amb equilibri pressupostari i sense deute.

Duart presidia el consell de govern de la CCMA des del 30 de març del 2012. Mentre ell se'n mantingui apartat, la consellera Núria Llorach assumirà les seves funcions. Segons explica la CCMA en un comunicat, Llorach, que fins ara era la secretària del consell, ha estat nomenada vicepresidenta de la Corporació en el ple extraordinari celebrat aquest dilluns, per la qual cosa li correspon assumir les tasques del president durant la seva absència. Fins ara, la vicepresidència l'ocupava Armand Querol, el conseller proposat pel PP.

Llorach, que forma part del consell de govern des del gener del 2008 i que va ser nomenada a proposta de CiU, s'ha compromès a "treballar per mantenir l'alt nivell de qualitat del servei de comunicació que presten els mitjans de la Corporació, com a mitjans nacionals de Catalunya", i ha anunciat que té intenció de "continuar el procés d'implantació d'un nou projecte empresarial que té com a objectiu essencial garantir l'èxit de l'actual model de servei públic i contribuir a la viabilitat futura de la Corporació". Això passa, ha assenyalat, per "un canvi de concepció cap a la simplificació organitzativa, la potenciació de la visió integral de creació i distribució de continguts i l'eficàcia en la gestió".

La nova vicepresidenta de la CCMA també ha aprofitat la seva primera intervenció davant del consell per demanar al Parlament que doti la Corporació "dels recursos necessaris" per fer possible que TV3 i Catalunya Ràdio puguin "continuar oferint, amb la màxima excel·lència, el servei públic de qualitat que té encarregat la CCMA". Segons ella, les retallades pressupostàries dels últims anys "han situat la Corporació en una línia vermella que no s'ha de creuar si no es vol afectar greument el lideratge i, consegüentment, els ingressos publicitaris, i entrar en una espiral d'alt risc per al servei que presten els mitjans públics".

stats