Mèdia 07/10/2020

El CAC col·laborarà amb Google en la detecció de continguts inapropiats a YouTube

L'organisme marcarà aquells continguts que consideri que puguin ser perjudicials per als usuaris

Ara
1 min
YouTube canvia l'estratègia en l'emissió de contingut original

BarcelonaEl Consell de l'Audiovisual de Catalunya treballarà amb Google per detectar aquells continguts de YouTube que puguin ser considerats perjudicials per als usuaris de la plataforma de vídeos. D'aquesta manera, el CAC serà membre del programa Trusted Flaggers, una iniciativa posada en marxa per la plataforma, propietat de Google, que permet a diferents organismes assenyalar aquells continguts que puguin contravenir les normatives del servei. L'objectiu del programa és, depenent dels continguts, agilitzar-ne la retirada o l'establiment d'un accés condicionat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els avisos dels trusted flaggers són revisats de manera prioritària pels equips de YouTube i, en el cas del CAC, abordaran temes com la protecció dels menors, la desinformació, el discurs d’odi, la sexualització, el ciberassetjament o la promoció del suïcidi.

El president del CAC, Roger Loppacher, ha destacat que en un moment en què YouTube s'ha convertit en un dels canals principals de consum de vídeos per a joves i nens és necessari que "existeixin mesures per combatre de forma eficaç els continguts il·lícits i establir procediments accelerats per tramitar les notificacions, especialment si provenen d’un regulador independent".

stats