Mèdia 31/08/2017

Capellans catalans demanen la supressió de les tertúlies de 13TV perquè "fan mal a la convivència"

Han enviat una carta al president de la Conferència Episcopal, de la qual depèn la cadena

Ara
2 min
Antonio Jiménez presenta la tertúlia 'El cascabel' a 13TV

BarcelonaUn grup de 26 capellans de Tarragona han enviat una carta oberta al president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Ricardo Blázquez, per demanar-li que, "sense dilació i amb valentia, corregeixin o suprimeixin els programes de tertúlia de 13TV, que tant de mal fan a la convivència i que embruten la imatge de l'Església catòlica". Aquest canal de TDT és propietat, en un 51%, de la Conferència Episcopal.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els signants del text, que ha fet públic el portal 'Catalunya Religió', lamenten que en les tertúlies de 13TV es fomenten "els sentiments contraris al respecte, la tolerància, el diàleg i la solidaritat", i subratllen que, "després dels atemptats a Catalunya, l'agressivitat dels tertulians i dels responsables del programa s'ha fet encara més gran".

Segons asseguren a la carta, els 26 capellans que la signen -que es presenten com a "sacerdots de l'arxidiòcesi de Tarragona"-, han "escoltat repetidament les queixes de molts fidels" i, per aquest motiu, afirmen "amb tot la contundència" que no poden "callar més davant les opinions que, nit rere nit, s'expressen" a les tertúlies de 13TV.

A més, el text recorda que l'any 2013 els bisbes catalans ja havien mostrat el seu malestar amb els continguts de la cadena. "Creiem que produeix un greu escàndol en molts membres de la comunitat catòlica de les nostres diòcesis i també en nosaltres mateixos el fet que el canal de televisió 13TV, que ha de respectar les persones i les institucions segons el seu ideari, en alguns dels seus informatius i tertúlies opti pel menyspreu, la desqualificació i fins i tot l'insult", havien denunciat llavors els bisbes. L'any passat un informe encarregat per la mateixa Conferència Episcopal ja criticava el biaix ideològic del canal.

Segons 'Catalunya Religió', els 26 capellans que signen la missiva representen "gairebé la meitat del clergat amb responsabilitats pastorals a l'arxidiòcesi". "Alguns tenen responsabilitats diocesanes i d'altres són rectors de parròquies de diversos punts del territori de l'arquebisbat de Tarragona", afegeix aquest mitjà.

stats