Tecnologia
Mèdia 04/05/2023

La Casa Blanca reacciona davant les alertes pels perills de la intel·ligència artificial

El govern dels Estats Units anuncia una inversió de 140 milions de dòlars en recerca

ARA
2 min
La Intel·ligència Artificial del ChatGPT

BarcelonaLa Casa Blanca ha anunciat que, a través de la National Science Foundation, dedicarà 140 milions de dòlars a centres de recerca dedicats a estudiar la intel·ligència artificial. Aquesta és la primera d'una sèrie d'iniciatives que el govern dels Estats Units vol posar en marxa per fer front als riscos d'aquesta tecnologia després que diferents experts n'hagin demanat una regulació.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A banda d'aquesta inversió, l'administració nord-americana ha anunciat que prepara una primera guia per a les agències governamentals per assegurar-se que l'ús que fan de la intel·ligència artificial no posa en perill els drets i la seguretat dels ciutadans. Remarquen que diferents companyies que treballen amb aquesta tecnologia han acceptat que els seus productes s'analitzin en una conferència de ciberseguretat que es farà a l'agost.

Aquestes iniciatives s'han anunciat hores abans que la vicepresidenta dels Estats Units, Kamala Harris, es reuneixi amb executius de Google, Microsoft, OpenAI –desenvolupador de ChatGPT– i la start-up Anthropic per discutir l'abast de la intel·ligència artificial. La intenció del govern nord-americà és recordar a aquestes companyies que tenen la responsabilitat i l'obligació d'oferir solucions als possibles riscos d'aquesta tecnologia.

La pressió per regular la intel·ligència artificial no ha deixat de créixer d'ençà que ha explotat la popularitat de productes com ChatGPT o el sistema d'intel·ligència artificial de Google, anomenat Bard. Els experts assenyalen que aquesta tecnologia no només planteja debats sobre el seu ús com a eina de suport en entorns escolars, acadèmics i professionals, sinó que també obre la porta a decisions potencialment discriminatòries com ara reemplaçar treballadors. Un altre dels riscos és un probable augment de la desinformació en casos com, per exemple, imatges creades per intel·ligència artificial, fotos que l'usuari no pot saber si són reals o no.

stats