"Els catalans, més tontos que els corsos": la portada d'aquesta setmana de 'Charlie Hebdo'

La revista compara els independentistes amb encaputxats armats que "exigeixen un debat"

El ressò internacional del procés independentista català ha arribat també a la portada del setmanari satíric francès 'Charlie Hebdo'. L'endemà que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, anunciés al Parlament que deixava en suspens la declaració d'independència per permetre un últim intent de diàleg amb l'Estat, la revista es burla en portada dels independentistes, a qui compara amb terroristes. 

"Els catalans, més tontos que els corsos", diu el titular de portada, que s'acompanya d'una il·lustració en què tres encaputxats armats amb metralladores exigeixen "un debat". Els tres personatges estan situats darrere d'una taula en què hi ha pintat l'anomenat 'cap de moro', que apareix a la bandera de Còrsega i també a la de Sardenya i a l'escut de l'Aragó, però que no té cap vinculació amb Catalunya. 

A més de la portada, 'Charlie Hebdo' també dedica a la situació de Catalunya l'editorial, que és molt crític amb la independència. "Si totes les regions d'Europa que tenen una llengua, una història i una cultura pròpies comencen a reclamar la seva independència, el Vell Continent es trencarà a trossos molt ràpidament, com la banquisa sota els efectes del canvi climàtic. Tenint en compte que existeixen unes dues-centes llengües a Europa, per què no creem dos-cents nous països? I per què no proclamem tantes declaracions d'independència com formatges i vins hi ha a Europa?", es pregunta la revista. Segons la publicació, la independència és "legítima" per alliberar-se de "la tirania" o "l'opressió", però afegeix: "De quin destí tràgic es volen alliberar avui els catalans?".

Més continguts de